Opel Lotus Omega е най-вероятно особено непознат модел на всеки

...
Opel Lotus Omega е най-вероятно особено непознат модел на всеки
Коментари Харесай

Lotus направи най-бързия Opel и почти влезе в политиката

Opel Lotus Omega е най-вероятно изключително чужд модел на всеки един обожател на високите скорости. Марката, която доста постоянно се подминава, когато се приказва за скорост, в миналото е имала доста изящни модели и много съществено качество. Формата на множеството модели е правена с толкоз невисок коефициент на въздушно противодействие, че няма водач, който да не остане сюрпризиран от разхода на гориво, изключително в случай че приказваме за дълъг път.

Във времето, когато General Motors стартира да пазари компании и измежду тях попадат Lotus, както и Opel. Lotus оставя сериозна диря в другите автомобилни надпревари и има доста неуместен взор над своите тунинг планове, GM взема решение да предложи на англичаните да внесат малко британска чудатост в немските машини.

Opel не са доста очаровани от концепцията, тъй като имат задоволително лоялни клиенти, които знаят какво могат да си закупят, когато пристигна време за скорост, немският авто производител няма изключително доста мощни коли и поддържа рационална мощ, която да задоволи всеки един консуматор. В началото на 90-те години това ще се промени и германците няма да бъдат изключително очаровани от концепцията на новия притежател.

Lotus Omega ще се роди на много висока цена – към 48 хиляди паунда за Англия и към 100 хиляди дойче марки за Германия. Подобна цена шокира германците, само че още по-странното е, че Opel даже не оповестяват, че имат подобен модел. С сходен немски бойкот, обстановката излиза отвън надзор, а в идващите месеци ще стане ясно, че този автомобил ще успее да влезе даже в английския парламент, само че дано стартираме през цялото време:

През 80-те и 90-те години няма да има доста спортни дивизии, които да усъвършенстват един общоприет автомобил. Ако желаете бърза общоприета кола, то най-често ще помолите друга по-сериозна компания да се занимава с този развой. General Motors желае да направи хубава реклама на Lotus, затова го изпраща към Opel. След разглеждането на наличните мотори и мисленето на разновидности, които биха могли да разрешат по-странна и скоростна симбиоза сред двете компании, Lotus се стопират на 3-литров 6-цилиндров мотор с 24 клапана и размер от 3.6 литра.

Променят буталата, всмукателния и изпускателния колектор и откакто не са удовлетворени от резултатите, укрепват някои други елементи и слагат двойка турбини, които да разрешат на машината да диша. Крайният резултат е машина с мощ от 377 конски сили, способна да стигне 100 км/ч за към 5 секунди и да се радва на оптималната скорост от 278 км/ч. По мнение на доста специалисти, машината умерено стигала и 300 км/ч.

Точно това ще накара доста фенове на високите скорости в действителност да се замислят за една малко по-скъпа инвестиция. Алтернативата на сходни скорости е Ferrari Testerosa, което коства към 4 пъти повече. Opel гневно недоволстват за тази смяна и пестят малко от разноските, като не престават да слагат пластмасовите детайли, само че надали някой се е интересувал от тях, когато зад кормилото може да се наслаждения на чистата огнева мощност.

За да си представим по-ясно картината, дано просто заявим, че съперниците са с много по-сериозни стойности, до момента в който Lotus Omega е наличен за междинната класа. А това идва с някои особени главоболия.

Британските медии стартират да недоволстват, че сходна кола може да се продава във Англия и рекламите са свързани с висока скорост и мощ. Под натиска на разнообразни политици, Lotus са принудени да махнат рекламите и посочването на оптималната скорост в множеството си слогани.

След това ще стартират да декларират, че този автомобил ще бъде прекомерно рисков, а това е лека форма на двуличие. Един паралия може да си закупи Ferrari или Lamborghini и да кара като гневен, само че това се води за сигурност, в случай че един управител или малък търговец се снабди с Lotus Omega, той автоматизирано става рисков. Проблемът от една страна е, че точно тази машина може доста съществено да напрегне и най-хубавото на италианските супер коли, най-малко на къси разстояние може да се трансформира в главоболие, а в градски условия ще бъде същински изверг.

Единствените с малко повече разсъдък, автоматизирано показват, че въпросният модел ще бъде призрачен сън за полицията. Тук няма сюрпризирани, тъй като след стартирането на Lotus Omega, няма апаш, който да не избере тъкмо тази машина за своите завършения. През 1993 година група джамбази съумяват да открият един подобен модел и през идващите месеци в Западен Мидланд стартират да вършат най-различни кражби и да натрупат артикули като алкохол и цигари, които се правят оценка на хиляди паундове.

Някои други по-смели фенове ще решат да оберат магазин до полицейския сектор, а по-късно да изчезнат с оптималната скорост, оставяйки полицията без никакъв отговор. Англичаните нямат доста отговори на Lotus Omega, техните общоприети машини не могат даже да се приближат задоволително, затова във вечерните вести има фотоси на коли, които просто изчезват от погледа на камерите.

Има и някои други проблеми, които множеството служители на реда не знаят, с оптималната скорост, Lotus Omega може да се движи към 40 минути, неговата скоростна кутия, която е взета непосредствено от Chevrolet Corvette, може да издържи на тази скорост към 20 минути. Единственият проблем е, че когато ускорението е злокобно, нито една кола на органите на реда не може да отговори.

В един миг Lotus даже лимитират автомобила електронно, като му разрешават да доближава скорост от към 250 км/ч. Разбира се, търговците в шоурума изясняват, че електронният ограничител се изключва доста елементарно. Автомобилът се възпламенява, включват се спешните и фаровете, возилото стои на 3000 оборота за към 30 секунди и системата се изключва. Тайната е разкрита, само че още веднъж няма доста фенове, които да се редят на опашка.

Във Англия са продадени едвам 286 коли, цената от 48 хиляди паунда идва с други главоболия като страна в криза. В Германия също се срещат сходни проблеми, до момента в който Lotus Omega просто остава идеален във всяко едно отношение. Това го прави скъп модел през днешния ден, както и изключително зло на пътя. С сходна мощ няма изненада, че много от електронните зверове ще се озорят, а да не приказваме, че има доста тунинг компании, които умерено могат да прибавят коне под капака.

Цената на един непокътнат модел ще изисква повече от 75 хиляди паунда през днешния ден, което още веднъж е висока цена за остарял автомобил от 90-те. От раждането на Lotus Omega, до неговото изтриване, най-вече страст е имало за автомобилните крадци, които са имали най-хубавата кола за осъществяване на дръзки и забавни каскади. Въпреки необятната ненавист, през 2008 година притежателите на Opel – във Англия е Vauxhall – избират тъкмо този модел за най-хубавата кола на марката, само че за жал нямат думата през 90-те години.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР