ОПЕК+ в най-добрия случай ще намалява добива само в случай,

...
ОПЕК+ в най-добрия случай ще намалява добива само в случай,
Коментари Харесай

Комисията за мониторинг към ОПЕК+ вижда рискове от излишък на петрол на пазара през декември


ОПЕК+ в най-хубавия случай ще понижава добива единствено при положение, че се следи огромен и нескончаем остатък на нефт, само че е належащо време за оценка на обстановката на пазара. Това съобщи пред публицисти министъра на енергетиката, индустрията и минералните запаси на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих.

„ Ако се погледнат данните за запасите от нефт в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и се вземе поради какво става в тези страни, то ще се види, че остатъка от оферти на пазара на нефт не е по този начин огромен, както демонстрират данните от Съединени американски щати. Но за жалост за оценката на данните е належащо време. Така че би трябвало да се изчака “, сподели ал-Фалих.

„ Ние не считаме да реагираме прекомерно на неделните и месечните данни за пазара...Но на пазара има доста участници, които също въздействат на него “, означи саудитския министър.

„ Мисля, че в най-хубавия случай ще понижаваме добива, единствено в случай че забележим, че на пазара има огромен и нескончаем остатък от оферти. Виждаме някои признаци за това в Съединени американски щати, само че на световния – няма. Засега не можем да предвиждаме дали тази динамичност ще продължи през 2019 година “, сподели ал-Фалих.

Министерската комисия за мониторинг към ОПЕК+ вижда опасности от остатък на петролния пазар през декември, заяви от своя страна организация Bloomberg, базирайки се на министъра на петрола на Оман Мохамед Хамад ал-Румхи. Комисията е предложила на ОПЕК+ също по този начин да направи корекции по добива на нефт през декември,. На срещата на страните членки през декември във Виена ще бъде несъмнено по какъв начин точно страните ще работят в изискванията на остатък на нефт на пазара.

Министерската комисия за мониторинг към ОПЕК+ на съвещанието си в неделя не излезе с рекомендации за понижаване на добива на нефт през 2019 година и се контракти да продължи мониторинга, заяви от своя страна пред публицисти заместник-министъра на енергетиката на Казастан Магзум Мирзагалиев след съвещанието, представен от непознатите организации.

„ Никакви решения няма, и никакви рекомендации. Просто продължава мониторинга, това е. Продължава обстановката на мониторинг, която съществува. В взаимозависимост към този момент от мониторинга ще се подхващат някакви коригиращи дейности “, отговори Марзагалеив на въпрос за това дали има решение за понижаване на добива на нефт през 2019 година

Следващата среща на министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ ще се състои на 5 декември във Виена. Това заяви генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо, оповестяват непознатите организации.

Ден по-късно, на 6 декември ще се състои съвещанието на министрите на страните членки на ОПЕК.

В неделя в Абу Даби се организира съвещание на министерската комисия за мониторинг към ОПЕК+, основана за надзор на осъществяването на съглашението за рандеман на нефт и създаване на рекомендации за корекции.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР