Опасността от скрита заболеваемост доведе здравния министър проф. Костадин Ангелов

...
Опасността от скрита заболеваемост доведе здравния министър проф. Костадин Ангелов
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Ситуацията с коронавируса в Кърджали е контролирана

Опасността от скрита заболеваемост докара здравния министър проф. Костадин Ангелов в Кърджали. Областта е измежду тези с най-ниска заболевамост в страната, само че в това време през последните дни има извънредно висок поток към лечебните заведения на хора със признаци.

Според здравните управляващи това демонстрира, че по разнообразни аргументи не се изследват някои от пациентите, било тъй като не желаят да бъдат карантинирани, било тъй като се опасяват.

Здравният министър посети МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски “. Тя разполага с 340 кревати, от тях 116 са за пациенти с ковид. Заети са 94 от тях, заяви здравният министър. Той добави, че 16 кревати се държат в запас. 3 от 10-те интензивни кревати в болничното заведение са заети.Тя има опция за 25 реанимационни.

От 617 работещи в болничното заведение, 120 са имунизирани. Миналата година са се заразили 75 души от личния състав, а през тази единствено 16, което съгласно министъра, демонстрира резултата от имунизациите.

Още 4 лечебни заведения има в региона, всички имат кревати за заболели с вируса. Ситуацията тук е следена, няма дефицит на лекарства и защитни средства, бе безапелационен той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР