Опасността от разпространение на заразни болести, шест дни след разрушителното

...
Опасността от разпространение на заразни болести, шест дни след разрушителното
Коментари Харесай

Ново бедстивие! Болести заплашват разрушените региони в Турция и Сирия

Опасността от разпространяване на заразни заболявания, шест дни след разрушителното земетресение в Турция и Сирия, нараства, съобщи немски специалист и участник в избавителните интервенции в потърпевшите от бедствието региони, представен от ДПА.

" Има заплаха в районите, където хората нямат достъп до чиста питейна вода, в даден миг да избухнат и епидемии ", сподели Томас Гайнер, доктор с опит в зони на трусове от немската филантропична организация НАВИС.

Многото тела, затрупани под руините, може да заразят водата, предизвести той. Освен това на доста места хората нямат достъп до никакъв тип тоалетни, което значи, че в подпочвените води може да обхванат микроби. Гайнер сподели, че сегашната конюнктура му припомня на тази след земетресението в Хаити през 2010 година

" Сега най-важното е да се направи по този начин, че помощта да може да доближи още в идващите няколко дни местата, където има потребност от нея ", сподели той и означи, че поради площта на засегнатия район да се обезпечи на всички места нужната инфраструктура е на процедура невероятно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР