От 13 май до 22 май 2024 г. Министерството на

...
От 13 май до 22 май 2024 г. Министерството на
Коментари Харесай

МЗХ стартира национална информационна кампания за директни плащания 2024

От 13 май до 22 май 2024 година Министерството на земеделието и храните ще организира осведомителна акция за директни заплащания 2024 година за земеделските производители от цялата страна. Дискутираните тематики ще бъдат свързани с новите моменти в изискванията по интервенциите за директни заплащания и подаването на заявки, оповестиха от земеделското министерство.

По време на срещите специалистите ще показват измененията при обезщетителните ограничения и интервенции в региона на околната среда, климата, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. Ще се обсъдят и вероятните им комбинации по Програмата за развиване на селските региони 2014 - 2020 и Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023 - 2027 година

Участниците ще бъдат осведомени с новостите в Стандартите за поддържане на земята в положително земеделско и екологично положение (ДЗЕС) и предварителна конвенционалност. Земеделските стопани ще могат да зададат своите въпроси и получат отговор от екипа  специалисти на Министерството на земеделието и храните.

Припомняме, че до 24 юни 2024 година стопаните могат да подават заявките си по акцията в общинските служби по земеделие, както и  да обрисуват площи, декларират животни и схеми за подкрепяне в Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК).

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР