Опасно силен южен вятър и много по-високи от типичните за

...
Опасно силен южен вятър и много по-високи от типичните за
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за силен вятър е обявен в цялата страна

Опасно мощен южен вятър и доста по-високи от типичните за средата на януари температури предстоят през днешния ден и в околните дни. В цялата страна ще е доста прохладно.

В областите Монтана и Враца предизвестието е от втора степен - код оранжево , за пориви напразно със скорост над 100 км/ч. Максималните температури през днешния ден значително ще се покачат в множеството региони ще бъдат сред 12° и 17°. Ще доминира облачно време, тук-там със слаби валежи от дъжд.

Опасно прохладно ще остане и през идващото денонощие. Увеличават се областите с код оранжево, където са вероятни пориви до към 100 км/ч. Максималните температури ще бъдат още по-високи, спрямо през днешния ден, в множеството региони сред 15° и 20°. Облачността ще бъде по-често забележителна и на обособени места, ще превалява дъжд.



Още по-ветровито време в планините. Ще духа плевел, по високите и открити елементи - ураганен югозападен вятър. Ще бъде облачно, тук-там с превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще е на височина към 1800 метра.

В четвъртък ще остане доста прохладно и извънредно топло. Ще има и превалявания, тук-там интензивни, към момента основно в Западна България.

В петък се чакат съвсем повсеместни превалявания, а с предстоящото понижението на температурите, по-късно денем и в по-ниските планински региони и високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг.

През почивните дни ще се задържи най-вече облачно, с превалявания от дъжд, в Западна България - слаби, само че и от дъжд, и от сняг.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР