Опашки за ваксини се извиха през последните дни пред столичните

...
Опашки за ваксини се извиха през последните дни пред столичните
Коментари Харесай

75 лв. бонус и празниците стимулираха опашки за ваксини

Опашки за ваксини се извиха през последните дни пред столичните имунизационни пунктове. Хората споделят, че употребяват ненатоварените с работа дни преди Нова година, за да  " свършат тази задача ". Роля играе и добавката от 75 лева, която държавното управление даде обещание за всеки имунизиран пенсионер. На уеб страницата на Единния информативен портал има  за отворените тия дни пунктове в София. 19 901 са поставените в страната дози през последното денонощие.

Актуалните данни за хода на ковид са притеснителни. 3449 са новите случаи през последното денонощие. Те са 9,5% от направените проби - съвсем два пъти повече по отношение на сряда и вторник. Починали са 162-ма души - огромната численост евентуално се дължи на натрупването в системата, както постоянно се случва в почивните дни. 92.59% от умрелите не са били имунизирани.

Излекувани през последните 24 часа са 2276 българи. В лечебни заведения с Covid-19 са 4071. Новопостъпили - 761, 85.41% от които неимунизирани. 462-ма са в интензивни отделения. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР