Опасен инцидент с тежкотоварен автомобил на Дунав мост тази нощ

...
Опасен инцидент с тежкотоварен автомобил на Дунав мост тази нощ
Коментари Харесай

КОШМАР! Част от „Дунав мост” се откъсна. Има обърнат тир, границата е затворена

Опасен случай с тежкотоварен автомобил на Дунав мост тази нощ затвори придвижването и в двете направления. Катастрофата е станала към 3 часа сутринта. Тирът с турска регистрация е пътувал от Румъния към България и се е блъснал в ремонтираната дилатационна фуга в българския сектор на моста. Според неофициална информация лидерът е карал с по-висока от позволената скорост и при случая е изгубил ръководство и се е блъснал в парапетите на моста, като ги е скъсал, написа RuseMedia.
На място са били изпратени незабавно няколко профилирани автомобила от Гюргево поради разлива на гориво – при случая желязо от фугата е скъсало резервоара на камиона. Малко преди 6 часа е пристигнала и техника от България, с цел да разчисти пътното платно. За благополучие при случая лидерът не е потърпевш.
Георги Димов е бил по същото време на моста. „ Беше към 3 часа сутринта, таман си платих такса за моста и бях първата кола, след мен имаше русенска регистрация втора кола и ненадейно 300 метра във вътрешността в моста виждам на диагонал застанал камионът. И осъзнах, че няма по какъв начин да продължим напред, трябваше да се върна обратно да ги осведомявам, тъй като си личеше, че беше преди малко станала злополуката. След това към този момент след това със чиновници тук разбрахме, че турска регистрация, водачът е ок, имаше разлив, аз видях теча на горивото, това също ме тормози, върнахме се, информирахме ги, те надлежно към този момент са уведомили останалите служби “, описа той.
Всеки миг следва транспортното средство да бъде изтеглено, като до час би трябвало мостът да се отвори за прекосяване. На място сега се намира профилирана техника, която ще подкрепи изтеглянето на камиона. На първо време ще се пропущат единствено леки коли, а по-късно и тежкотоварни. Движението ще се прави единствено в едната лента – посока Румъния, защото в другата ще правят възстановителни действия. Предстои ремонт на развалената фуга, както и на мантинелата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР