Опаковането на Триумфалната арка по отложения проект за 2021 г.

...
Опаковането на Триумфалната арка по отложения проект за 2021 г.
Коментари Харесай

Мечтата на Кристо се сбъдна: Започна опаковането на Триумфал...

Опаковането на Триумфалната арка по отсрочения план за 2021 година на Кристо върви с цялостна мощ, съобщи Агенция Франс Прес.

Виждат се два крана до върха й, скулптурите към този момент са предпазени, а десетки хора да работят.

Триумфалната арка, която е висока 50 м, ще бъде напълно обгърната с 25 000 кв. м сребристосин полипропилен, който по-късно ще бъде рециклиран. Той ще бъде придържан от 3 км алено въже.
Мечтата от младостта на родения в България създател със международна популярност и брачната половинка му Жан-Клод ще бъде показана от 18 септември до 3 октомври.
През 1985 година Кристо опакова по същия метод моста Пон-Ньоф над Сена.
Подготвителните работи започнаха в края на юни. Техен началник е Владимир Явашев, племенник на Кристо, както е неговата воля. Френският Център на националните монументи поддържа напълно плана.

" Ще бъде като жива, ще се трансформира с вятъра и ще отразява светлината. Гънките ще се движат, повърхността на паметника ще стане чувствена " - по този начин показа плана си Кристо две години преди гибелта си.

Фотомонтажът на опакованата Триумфална арка е подписан от Кристо и Жан-Клод през 1962 година Тази концепция им идва, до момента в който гледат монумента от прозореца на първия си парижки апартамент на авеню " Фош ".

Триумфалната арка още не е опакована. Тя ще бъде обгърната с тъкан при започване на септември. Трите екипа, които се редуват на обекта непрекъснато, в този момент конфигурират средствата за закрепването й.Проектът коства 14 милиона евро. Той е финансиран с продажбата на истински произведения на Кристо, подготвителни рисунки, сувенири, макети и литографии.

Строежът на Триумфалната арка стартира през 1806 година по концепция на Наполеон. От 1836 година предназначението й е да пази загатна за успехите на неговата войска. От 1921 година под нея са заровени остатъци на неизвестен боец от Първата международна война. Над тях гори безконечен огън.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР