ООН: Около 9300 цивилни са убити в Украйна от началото

...
ООН: Около 9300 цивилни са убити в Украйна от началото
Коментари Харесай

ООН: Около 9300 цивилни са убити в Украйна от началото на войната

Организация на обединените нации: Около 9300 цивилни са убити в Украйна от началото на войната. Съгласно доказани данни към 9300 цивилни са убити , а над 16 300 са били ранени от началото на нашествието на Русия в Украйна.

“Според Службата на Върховния комисар за правата на индивида (от началото на съветската инвазия) са убити 9287 цивилни, а  16 384 са били ранени , най-много при при обстрел от съветските въоръжени сили ”, сподели през вчерашния ден заместител генералният секретар на Организация на обединените нации по политическите въпроси Розмари Дикарло на съвещание на Съвета за сигурност. Тези данни сочат, че 537 от убитите и 1117 от ранените са деца.

Дикарло посочи, че това са единствено  потвърдените данни и действителният брой на жертвите евентуално е надалеч по-голям. Тя сподели, че Украйна е страната с максимален брой убити и ранени деца и с максимален брой удари по учебни заведения и лечебни заведения през 2022 година

Мисията на Организация на обединените нации по правата на индивида в Украйна е отчела, ч е през последните 500 дни са били убити  три пъти повече мирни поданици, в сравнение с при бойните дейности в Източна Украйна през последните осем години, добавя Укринформ.

Европа се приготвя за пика на горещата вълна

Организация на обединените нации: Около 9300 цивилни са убити в Украйна от началото на войната

DARIK

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР