ООН не е в състояние да изпълни мисията си да

...
ООН не е в състояние да изпълни мисията си да
Коментари Харесай

Ердоган: ООН се проваля в мисията си

" Организация на обединените нации не е в положение да извърши задачата си да предотвратява войни, да пази даже личните си чиновници и да държи Израел виновен за закононарушенията му. "

Това съобщи турският президент Реджеп Таип Ердоган пред публицисти в Турския дом в Ню Йорк, съобщи БГНЕС.

„ При сегашната система петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации могат да вършат каквото си изискат “, съобщи Ердоган.

Той означи, че макар броя на мюсюлманските страни в света, нито една от тях не е измежду непрекъснатите членове на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации.

Той назова израелския министър председател Бенямин Нетаняху „ нарушител ", обвинявайки го в геноцид против палестинците, премълчавайки практиката на " Хамас " да употребява като прикритие цивилни хора, лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и бежански лагери във войната си против Израел. Според Ердоган, който отхвърля терористичния темперамент на " Хамас ", е срамно Нетаняху да взе участие в работата на Организация на обединените нации.

„ Израел е подготвен да трансформира живота на хората от района в призрачен сън в името на постигането на илюзорната си фантазия “, продължи Ердоган с нападките си, премълчавайки също обстоятелството, че групировките " Хамас " и " Хизбула ", които са обект на израелските удари, отхвърлят правото на битие на страната Израел.

Във връзка с войната на Русия против Украйна Ердоган изрази готовността на Турция да взе участие в мирната конференция за Украйна. Според него Турция поддържа слагането на завършек на войната въз основа на обективен мир.

„ Турция е страната, която най-вече от всички желае обективен мир във войната сред Украйна и Русия. Тази война може да бъде прекъсната посредством дипломация и разговор. Стига както воюващите страни, по този начин и останалите участници да имат вяра, че можем да решим проблемите по този метод. За страдание, сега не сме покрай това. “ - разяснява Ердоган.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР