ООН изрази съжаление за смъртта на военния кореспондент на РИА

...
ООН изрази съжаление за смъртта на военния кореспондент на РИА
Коментари Харесай

ООН изрази съжаление за смъртта на руския журналист, убит при украинска атака с касетъчни боеприпаси

Организация на обединените нации изрази страдание за гибелта на военния сътрудник на РИА Новости Ростислав Журавльов, който почина при украинска офанзива с касетъчни муниции в Запорожка област, съобщи пред ТАСС представителят на международната организация Стефан Дюжарик.

" Съжаляваме за гибелта на още един публицист в тази война. Изказваме най-дълбоки съболезнования на фамилията, приятелите и сътрудниците му ", сподели той.

Дюжарик акцентира на брифинг предишния петък, че известията за потреблението на касетъчни муниции от украинските въоръжени сили провокират угриженост у международната организация. Той уточни, че " оръжията от този вид би трябвало да останат в предишното ". 

В четвъртък представителят на Пентагона Джон Кърби призна, че през последните седем дни Украйна е почнала да употребява доставените от Съединени американски щати касетъчни муниции.

По-рано през днешния ден съветското министерство на защитата заяви, че четирима публицисти от " Известия " и РИА Новости са били ранени при украинска офанзива в Запорожка област, при която са употребявани касетъчни муниции.  Журавльов е умрял по време на евакуацията. Състоянието на останалите публицисти е устойчиво. Фоторепортерът на РИА Новости Константин Михалчевски е бил ранен крайници. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР