Онова, което се приготвя с бира, трябва да се консумира

...
Онова, което се приготвя с бира, трябва да се консумира
Коментари Харесай

Паниран хек с бирена марината

Онова, което се подготвя с бира, би трябвало да се употребява с бира - главен кулинарен закон

Необходими Продукти

● хек - към 1 кг
● брашно - 2 с.л.
● лимони - 1 бр.
● бира - 500 мл
● яйца - 1 бр.
● чесън - 2 скилидки
● сол
● черен пипер - 1 щипка
● олио - 100 мл
● дафинов лист - няколко изсушени листа

Начин на подготвяне

Вкъщи харесваме доста хека, първо тъй като е доста вкусна риба и второ – тъй като няма доста кости, а се почиства елементарно от тях. Когато на трапезата има малко дете – обезкостяването на рибата и безвредната и консумация са от решаващо значение.

Почистете и измийте под течаща студена вода доста добре рибата. Оставете я за няколко минути върху кухненска хартия да се отцеди от водата. Ако бързате - просто я избършете, с цел да отстраните непотребната вода. Нарежете рибата на дебели към 3 сантиметра части.

За марината: В бездънен съд смесете сока на един лимон, бирата, обеления и пресован /или намачкан/ чесън, няколко листа дафинов лист, малко сол, черен пипер. Потопете филетата риба в марината, захлупете съда или го покрийте с забрадка и оставете на хладно да постои най-малко за два часа.

За панировката: В подобаващ съд разбийте благодарение на миксер или на ръка сместа за панировката: Първо жълтъка на 1 яйце, щипка сол, щипка черен пипер, 100 мл бира и последователно добавяйте брашното.

В обособен съд разбийте с миксер белтъка на сняг. Бавно и деликатно смесете със сместа за панировката. Трябва да се получи не доста гъста примес, съвсем на пяна, лека и въздушна.

Потапяме маринованите части риба в сместа да се покрие от всички страни и пържим в мощно нагорещено олио в бездънен тиган и от двете страни до приемане на вкусен златисто–кафяв цвят.

Слагаме готовите рибни филенца върху кухненска хартия да се изцедят от непотребната лой. Сервираме пържената риба с подобаваща салата и изстудена бира или бяло вино.

Панираният хек с бирена марината е доста апетитен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР