Онлайн търговецът Тикетмастър отмени в петък планираната продажба на билети

...
Онлайн търговецът Тикетмастър отмени в петък планираната продажба на билети
Коментари Харесай

Онлайн търговец спря продажбата на билети за турнето на Тейлър Суифт

Онлайн търговецът " Тикетмастър " анулира в петък плануваната продажба на билети за концертите от турнето на певицата Тейлър Суифт в Съединени американски щати през 2023 година, откакто уеб сайтът блокира заради големия интерес на над 3,5 милиарда фенове и ботове през последните дни, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Оплакванията от клиенти поради високите цените на билетите и неприятното обслужване от страна на търговеца стигнаха до Конгреса на Съединени американски щати. Водещи конгресмени поддържаха публичните апели Министерство на правораздаването да проверява " Тикетмастър " за монопол.

Дългоочакваното турне " Eras " на американската певица - първото й от пет години, към този момент развълнува развлекателната промишленост. Във вторник при предварителните продажби бяха изтъргувани над два милиона билета - връх за актьор в границите на един ден, оповестиха от " Тикетмастър ". Но в този ден доста фенове на Суифт бяха смутени от дългото очакване, блокирането на уеб страницата и невъзможността да купят билети.

Засега не е известно по кое време ще бъдат пуснати в продажба останалите билети за концертите от турнето на певицата.

Компанията " Лайв Нейшън Ентъртейнмънт Инк. ", чието поделение е " Тикетмастър ", призна в изказване компликациите, пред които са били изправени феновете на изпълнителката. Онлайн търговецът заяви, че като тествани лоялни фенове на Суифт са се записали рекордните 3,5 милиона души. Компанията имала проекти да предложения 1,5 милиона души от тях да се включат в продажбата на билети за всичките 52 планувани концерта от турнето, а останалите два милиона души да бъдат включени в лист на чакащите.

От " Тикетмастър " оповестиха, че големият брой офанзиви от ботове, както и напорът от почитатели без кодове за достъп, са провокирали нечуван трафик на уеб страницата на компанията.

Проблемите с продажбата на билетите за концертите на Суифт накараха конгресмени да издигнат въпроса за сливането сред " Лайв Нейшън Ентъртейнмънт Инк. " и " Тикетмастър " от 2010 година, основало компания с преобладаващо състояние на пазара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР