Онлайн търговецът на дребно Asos отчита рекордни годишни продажби и

...
Онлайн търговецът на дребно Asos отчита рекордни годишни продажби и
Коментари Харесай

Как слабият британски паунд удвои печалбата на една компания

Онлайн търговецът на дребно Asos регистрира рекордни годишни продажби и облаги, подкрепени от слабия паунд и " мощното интернационално показване ".

Печалбата на компанията преди налози скочи с 145% до 80 млн. паунда през 12-те месеца до 31 август, спрямо 32.7 млн. паунда през предходната година, а продажбите набъбнаха с 1/3 до 1.88. милиарда паунда.

Освен това Asos чака нов растеж на продажбите с към 25-30% и през настоящата финансова година.

Растеж в чужбина

Продажбите във Англия са се нараснали с 16% през миналата година, до момента в който интернационалните продажби са се нараснали с 47%, защото са били подкрепени от по-слабия паунд.

Търговецът, който работи най-вече за експорт, а спадът на английската валута след референдума за Brexit усили интернационалните продажби на компанията и й даде опция да понижи цените.

Ръстът на продажбите е " още веднъж задвижен от мощен артикул, усъвършенстване на предложенията и спомагателни ценови вложения на главните пазари ", показват от Asos.

Уебсайтът на компанията притегли 135.7 милиона визити през август 2017 година, при 117.5 милиона през август предходната година.

До 31 август Asos има 15.4 милиона дейни клиенти, като 5.2 милиона от тях са във Англия, а 10.2 милиона в чужбина.

" Това беше страхотна година за Asos, с непрестанен растеж на продажбите и облагите ", сподели основният изпълнителен шеф Ник Бейтън.

" Нашето интернационално показване беше чудесно, защото използвахме попътния вятър в чужбина и спечелихме от непрекъснатото възстановяване на предложенията ни за клиенти ", добави Бейтън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР