Онлайн рекламата се превърна в решаваща за всеки успешен бизнес,

...
Онлайн рекламата се превърна в решаваща за всеки успешен бизнес,
Коментари Харесай

Внимавайте за тези грешки при онлайн рекламата

Онлайн рекламата се трансформира в решаваща за всеки сполучлив бизнес, защото множеството покупки се правят в интернет. Гугъл Ads може да генерира голям трафик към вашия артикул - в случай че се направи вярно. Независимо дали занапред се запознавате с вашия акаунт в Гугъл Ads или имате история с такива акции, избягвайте следните неточности, с цел да оптимизирате възвръщаемостта си.

Грешка №1: Използване на неверни видове съвпадане на основни думи 

Една от най-критичните области на Гугъл Ads са основните думи, които са думите или фразите за търсене, които съответстват с вашите реклами. Има три подкатегории видове съвпадане на основни думи: необятно съвпадане, по фраза и тъкмо съвпадане.

Много рекламодатели употребяват единствено основни думи с необятно съвпадане, което значи, че рекламите ви ще се демонстрират при търсения, свързани с основната ви дума в случаен ред. Това е елементарен метод рекламата ви да събере доста импресии, само че не подсигурява реализация — тъй като какъв брой евентуално е всеки човек, търсещ тази основна дума, да е евентуален клиент?

Ще желаете да се уверите, че употребявате и основни думи със съвпадане по фраза и тъкмо съвпадане, които стават все по-специфични. Въпреки че общите ви импресии ще бъдат по-ниски, ще имате по-добър късмет за реализация на клиента. Изберете основни думи с необятно съвпадане въз основа на това кои изречения или думи са посочили мощна реализация. В противоположен случай просто достигате до огромна публика, която не се интересува от вашия артикул.

Грешка №2: Пускате рекламен текст без да го тествате 

Независимо дали имате един комплект текстове за рекламна група или десетки разновидности, от решаващо значение е да сравните кой текст работи и кой не. Гугъл Ads ви разрешава да извършите това непосредствено в секцията " опити "  на акцията. Можете бързо да пуснете голям брой разновидности на рекламата по едно и също време в продължение на няколко седмици и по-късно да сравните резултатите.

С течение на времето ще разберете какви изречения и настройки обезпечават съответни резултати и можете да повторите това за бъдещи акции. Гугъл Ads улеснява дублирането на реклами и въвеждането на основни детайлности в раздела " разширения на рекламите ". Можете да добавите мнения, местонахождение, телефонни номера и други към акциите си.

Грешка №3: ​​Оставяте Гугъл да поеме юздите 

Гугъл Ads може да бъде плашеща и доста огромна автоматизация наподобява ще опрости навигацията в акаунта ви. Но постоянно предаването на контрола на Гугъл може да ви коства.

Например, разчитането на автоматизирано офериране може да пренебрегне специфики, които могат да ви оказват помощ да достигнете до мечтаната публика или да насочите устройства, които е по-вероятно да доведат до реализация. Полезно е да тествате тактиките си за офериране, с цел да определите какво е най-разумно за вашия съответен бизнес. Гугъл Ads също по този начин предлага автоматизация, като модификатори на предложения за график за реклами, които могат да варират във времето и да ви накарат да пропуснете по-изгодна оферта.

По сходен метод Гугъл Ads ще направи рекомендации, които биха могли да задръстят акцията ви, вместо да усъвършенстват процеса. Не всяка " най-хубава процедура "  ще се приложи за вашия съответен артикул, тъй че въпреки да е потребно да разгледате предложенията, които Гугъл Ads прави, не желаете да давате независимост на деяние на Гугъл върху това, което би трябвало да бъдат внимателно направени акции.

Грешка №4: Пренебрегване на негативни основни думи 

Точно както е значимо да добавите подобаващи основни думи към бизнеса си, вие също желаете да добавите негативни основни думи към акциите си. Това са думи или изречения, които при търсене ще изключат рекламата ви от проявление в резултатите – решителен метод за отбрана на репутацията на марката ви и куриране на реализациите на клиентите.

Разширяването на вашия лист с негативни основни думи ще ви помогне да филтрирате клиентите, за които знаете, че не дават отговор на вашия артикул, което ще ви даде по-добра възвръщаемост от рекламите, които пускате. Отрицателните основни думи също са отлично място за прибавяне на основни думи, които сте тествали и тествали в предходни акции и знаете, че не са ефикасни.

Грешка № 5: Пренебрегване на вашата аудитория 

Гугъл Ads ви дава доста принадлежности за основаване и ориентиране на аудитории, само че употребявате ли ги вярно? Точно както е значимо да тествате рекламен текст и основни думи, би трябвало да опитате разнообразни аудитории, с цел да видите по какъв начин реагират на вашите акции. Може да откриете нови демографски данни, които заслужават повече вложения или че избрани типове реклами работят най-добре в избрани райони или възрастови групи — скъпа информация, която ще понижи рекламния ви бюджет.

Освен съществени неща като възраст, пол и местонахождение, можете да се концентрирайте върху ползите и предишното държание, когато създавате аудитории. Когато насочвате географски аудитории, обърнете внимание на вариантите, защото ще би трябвало ръчно да посочите съответно местонахождение (в противоположен случай ще се насочите необятно към хора, които имат " интерес "  към това местоположение). Би било потребно, в случай че се насочите към аудитории, които са се заели с вашия бизнес.

Гугъл Ads също по този начин дава конфигурация за " наблюдаване ", тъй че да можете да наблюдавате успеваемостта на акцията, до момента в който се случва, и да коригирате офертите си въз основа на тези данни. Както при всички настоящи проби, експериментирането с ориентиране и функционалността за наблюдаване може да повлияе на възвръщаемостта ви с течение на времето.

Източник: Адам Петрили за 

Превод и редакция: Нели Тодорова         
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР