Онлайн платформата за употребявани автомобили Carvago използва вътрешни данни, за

...
Онлайн платформата за употребявани автомобили Carvago използва вътрешни данни, за
Коментари Харесай

Употребяваните коли в Германия са поскъпнали с 20%

Онлайн платформата за използвани коли Carvago употребява вътрешни данни, с цел да дефинира по какъв начин цените, пробегът и търсенето на използвани коли се развиват в Германия. Резултатът - като цяло цените на транспортните средства втора употреба в Германия са се повишили, до момента в който междинният им пробег е намалял, написа auto-press.net.

Спрямо миналата година цените на използваните коли в Германия за транспортни средства с минимална възраст от пет години са се повишили с 18,5 %. За колите, които са на повече от 10 години, цените са се нараснали с 21 %.

В същото време транспортните средства имат по-ниски показания на километражите - през 2021 година междинното употребявано транспортно средство е имало пробег от 34 894, само че сега е 31 341 изминати километра.

Има промени и измежду най-популярните коли втора ръка - през 2021 година Volkswagen Golf беше най-популярният модел измежду потребителите. На второ и трето място бяха Mercedes-Benz C-Class и Volkswagen Tiguan. През тази година Volkswagen Tiguan беше преместен от SUV-ът BMW X1.

Спад в търсенето се следи при дизелови транспортни средства. През 2022 година шест % по-малко хора са избрали използвана кола с подобен мотор, което подхожда на спад от 40 на 34 %.

Търсенето на коли с автоматизирана скоростна кутия остава съвсем непроменено. Тук делът е повишен от 54 % през 2021 година на 55 % през 2022 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР