Онкозаболяванията са болести като всички останали. С развитието на медицината

...
Онкозаболяванията са болести като всички останали. С развитието на медицината
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Броят на излекуваните от рак става все по-голям

Онкозаболяванията са заболявания като всички останали. С развиването на медицината огромна част от тях се лекуват и хората оздравяват, и това не е равно на гибел, сподели в предаването „ 120 минути” шефът на Онкологията доктор Стефан Константинов, някогашен министър на опазването на здравето.

„ Има тежки диагнози и положения, при които ние не можем да помогнем на хората, само че броят на положенията, от които хората се лекуват, на заболяванията, от които хората излизат здрави или живеят удобно и умират от нещо друго в последна сметка става все по-голям”, добави той.

" Ние вършим една самодейност, която излиза от обичайното мислене – дали имаме инсталация, дали имаме пари, какъв е типът на постройката. Правим нещо, което ще накара пациентите при престоя си в болничното заведение да се усещат като хора, а не като обречени същества, на които нещо им вършат и от нещо би трябвало да се опасяват, а да се усещат оптимално удобно.

Една огромна част от болничното заведение ще създадем картинна изложба . Над 300 картини ще бъдат сложени с помощта на галериста Бистра Стойчева и голям брой художници, които напълно безплатно слагат своите картини ".

Стефан Константинов сподели още, че в болничното заведение има и звено за пациента, където има психолози , провежда се учебно заведение за пациенти , където по разнообразни тематики вършим диалози с тях, водещи експерти им изясняват, идват непрестанно пациенти да търсят психическа поддръжка.

Не може да се каже, че тъкмо избран тип рак се лекува сполучливо, а различен не. Всичко зависи от болестта. Ако хората идват по-рано на прегледи, открива се по-рано, триумфът е страховит, добави доктор Константинов.

Той разясни, че сега има безвъзмездни профилактични прегледи за рак на дебелото черво и рак на матката, а цяло лято ще има безвъзмездни профилактични прегледи за рак на кожата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР