Онези, които се опитват да ни наложат нещо, днес не

...
Онези, които се опитват да ни наложат нещо, днес не
Коментари Харесай

Посланията на Путин към Запада

Онези, които се пробват да ни наложат нещо, през днешния ден не са в положение да ни диктуват волята си. Представата ни за многополярността е, че светът би трябвало да бъде по-справедлив. Не може международният ред да се основава на диктата на една страна, провъзгласила се за представител на Господ Бог на Земята.
Руската интервенция в Украйна е огледален отговор на това, което ставаше там от 2014 година Абсолютно безпочвени са обвиняванията, че нарушаваме интернационалното право. Нарушават го тези, които нахлуха в Либия и Ирак, а в този момент приказват за измислени от тях правила.
За Запада е невероятно да изолира Русия. Решително ще отговорим на опитите да бъдем отстранени от интернационалната сцена. Ние нищо не сме изгубили. И нищо няма да изгубим. Основната ни облага е укрепването на нашия суверенитет.
Опитвайки се да спрат хода на историята, страните от Запада подкопават международната икономическа система. Доверието към $ и други западни валути е изгубено, а инфлацията в развитите страни надминава дългогодишни върхове. 
Русия се оправя с икономическата, финансовата и софтуерната експанзия. Икономическата обстановка се стабилизира, макар че остават проблеми в редица браншове и райони, в обособени предприятия, изключително в тези, свързани с доставките от и за Европа. Нивото на безработицата ни е на исторически най-малко - под 4%, а инфлацията продължава да спада.
Западните наказания са недалновидни и заплашват целия свят, който към този момент се обръща от ден на ден към Азия. Западът подкопава световната стопанска система с нападателен опит да наложи превъзходството си в целия свят. След налагането на глобите виждаме от ден на ден благоприятни условия в пазарите на Близкия изток и Иран. 
Почти всичкото зърно, изнесено от Украйна, е отишло в страни от Европейски Съюз, а не в най-бедните страни, където са изпратени единствено два от 87 кораба. Затова може да се стигне до ограничение на износа на украинско зърно за Европа.
Обсъжданият в Европейски Съюз таван на цените на съветския газ е поредна нелепост, следващо непазарно решение, водещо до повишаването на това гориво. Русия няма проблеми с износа на енергийни запаси, нейният тръбопроводен газ за Европа е в пъти по-конкурентоспособен от втечнения газ оттатък океана.
Русия ще спре доставките на петрол и газ за страните, въвеждащи ценови ограничавания. Няма да доставяме нищо, в случай че това опонира на икономическите ни ползи. Няма да даваме никакъв газ, никакъв нефт, никакви въглища, никакъв мазут! 
Поради нарасналите цени на силата в Европа в навечерието на зимата, Русия няма да прави доставки отвън съществуващите контракти.
Обвиненията за приложимост на " съветско енергийно оръжие " поради обстановката към " Северен поток " са нелепост и бълнуване. Русия е подготвена да пусне " Северен поток 1 ", а " Северен поток 2 " може да започва единствено с едно натискане на газовото копче от Запада.
Русия залага на рационалното асимилиране на естествените благосъстояния. Добиваните в страната ни първични материали ще се употребяват за подсилване на нашия суверенитет. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР