„One Piece“ идва в Netflix с много фенове. Ако все още не сте един от тях, не се притеснявайте

...
One Piece“ е базиран на една от най-популярните манга поредици
Коментари Харесай

„One Piece“ е базиран на една от най-популярните манга поредици на всички времена, с история от четвърт век, изпълваща платната й. И ако все още не сте се запознали с него, тази версия на сериала Netflix на живо на странното пиратско приключение изглежда като лошо място за начало, предлагайки оскъден стимул да се опитвате да наваксате сега.

Вместо това, първият сезон от осем епизода става жертва на клопките, свързани с опитите да се преведе много различна форма на изкуство в живот на живо, предизвикателство, което Netflix вече изпита с краткотрайния „Cowboy Bebop“. Трудностите могат да се видят в цялостния тон на „One Piece“, който в различни моменти се чувства като детски сериал, сюрреалистичен сън, филтриран през ума на режисьора Дейвид Линч и продуциран филм „Карибски пирати“ докато приемате халюциногенни лекарства.

Основният сюжет включва млад амбициозен пират на име Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy, чийто герой винаги се обръща към себе си, като казва цялото си име), който е на мисия да намери легендарно, отдавна изчезнало съкровище, известно като One Piece, подвиг, който би му позволил да изпълни целта си да се провъзгласи за крал на пиратите.

Преследван от безмилостен авторитет, известен като морските пехотинци, Луфи събира неохотен и ексцентричен екип, който включва талантливия фехтовач Ророноа Зоро (Макеню), крадеца Нами (Емили Ръд) и Усоп с прашка (Джейкъб Ромеро).

О, и споменахме ли, че Маймуната може да се разтяга като г-н Фантастичен от Фантастичната четворка, след като е ял вълшебен плод, който го е превърнал в гума, само една от необикновените сили, показвани сред приятели и врагове – като злия пират-клоун чиито части на тялото работят независимо?

Колкото и странно да звучи това, основната пречка за закупуване на „One Piece“ зависи от дивите му колебания, които могат да преминат от по-остро от очакваното насилие до причудливост на капка сламена шапка – емблематично за всички влияния, които Ейчиро Ода е вплетен в изходния материал, но изглежда отвъд способността на създателите на шоуто (Мат Оуенс и Стивън Маеда) да се борят в нещо, което постоянно ангажира непосветените.

Обявен от Daily Beast като „най-нашуменото шоу на Netflix за годината“, „One Piece“ очевидно е сглобен с нежна грижа и не малка сума пари на Netflix, извиквайки от време на време гигантско чудовище, сложни екшън поредици и битки с мечове , както и странен грим, който прилича на отхвърлени кадри от „Властелинът на пръстените“. Освен това Netflix добави повече от 380 епизода от анимационния сериал към услугата, така че това наистина е само върхът на айсберга.

Стабилното управление на шоуто обаче е също толкова неуловимо, колкото и съкровището, и докато легионите от съществуващи фенове вероятно ще се включат с нетърпение в това океанско приключение и кой знае, може да намерят много компания; все пак онези, които просто искат да видят за какво става дума, вероятно ще се чувстват надути и сухи.

Премиерата на „One Piece“ е на 31 август по Netflix.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР