One love Tour прераства в напълно безплатен фестивал с дванадесет

...
One love Tour прераства в напълно безплатен фестивал с дванадесет
Коментари Харесай

България и Македония отново заедно – Оne Love прераства във фестивал


One love Tour прераства в изцяло безвъзмезден фестивал с дванадесет часова стратегия, с актьори от всички стилове музика и доста други атракции, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На конференция уредниците на събитието, което сплотява актьори и събира на едно място почитатели от България и Македония, дадоха повече детайлности за новото му издание. То започва на 16 юни в гр. Скопие. На 30 юни продължава в София, 21 юли – Банско, 28 юли – Варна, 11 август – Струмица, 7 септември – Кавадарци, 8 септември – Русе и 5 октомври – Стара Загора. Сред изпълнителите тази година са Васил Найденов, Влади Ампов – Графа, Next time (Стефан и Мартин), Слаткаристика и доста други.

„ Не е по никакъв начин елементарно да се случва One Love Tour, само че ни прави извънредно щастливи. Преди година, когато започвахме, ние имахме концепцията какъв брой е значимо България и Македония да вършим от ден на ден неща дружно, само че нямахме концепция какъв брой сложен и тежък е този път “, уточни Андрей Арнаудов, един от продуцентите.
 One love Tour прераства в изцяло безвъзмезден фестивал One love Tour прераства в изцяло безвъзмезден фестивал / БГНЕС
Според него точно такива планове съумяват да обединят както артистите, по този начин и публиката от двете най-близки страни на Балканите. „ Ние имаме вяра, че това е пътят. В някаква степен ние дадохме звук на политиците. Не вървяхме след политиката, а пред нея. Много скоро, откакто за първи път взехме решение да създадем One Love Tour, се подписа договорът за добросъседство. Изкопираха ни “, означи шеговито Андрей Арнаудов.

Продуцентите споделят, че с изключение на музикални осъществявания, тази година във всеки един град ще има построена улица на занаятите, където посетителите да се срещнат с традициите. „ Ще има грънчарство, резбарство, тъкачество, плетива и доста други. Хората ще могат да се срещнат от близко с магията на античните и пъстри обичаи, а по време на фестивала вековните умения, занаяти и фолклорът ще се претворяват с доста гений и обич от актуалните българи и македонци. Така ще запазим едно скъпо завещание “, означи Иван Христов.
 Оne Love прераства във фестивал Оne Love прераства във фестивал / БГНЕС
„ Ние сме близки нации. Похвално е, че Иван и Андрей взимат този почин. Понякога това, което културата може да направи е доста над това, което политиците реализират. Любовта побеждава и аз съм благополучен, че мога да вземам участие в подобен конгрес “, уточни Васил Найденов, който е измежду участващите музиканти.

За гостите на фестивала ще има още една изненада – за първи път от старта на реалити предаването „ Фермата “ ще бъде дадена опция на хора, които са отвън формата, да се допрян до предаването. Ще бъде построена специфична сцена, където всеки ще може да се включи в борбите, за които единствено е гледал по малкия екран.

По време на откриването на фестивала в Скопие на 16 юни ще участват македонският министър-председател Зоран Заев и външният министър на България Екатерина Захариева. Очаква се наличие да удостовери и българският министър председател Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР