Oмръзнали са ти традиционните манджи? Най-екстремното нещо, което слагаш в

...
Oмръзнали са ти традиционните манджи? Най-екстремното нещо, което слагаш в
Коментари Харесай

Пътеводител на екстремния чревоугодник

Oмръзнали са ти обичайните манджи? Най-екстремното нещо, което слагаш в чинията си са две-три люти чушлета? Искаш да заситиш стомаха си с нещо друго и в действителност ексцентрично? Ако отговорът ти е „ Да “, значи нашият справочник ще ти бъде от огромна изгода.

Деликатес: Сурова херинга

 риба-херинга

Къде може да се опита: Холандия

Едно от многото изкушения, които Амстердам предлага на туристите, е яденето на сурова херинга. (raw herring). И по-точно усвояване, тъй като рибата се хваща за опашката, главата се повдига вид „ тече ми кръв от носа “ и единственото, което остава да извършите, е да погълнете рибката като тюлен.

Деликатес: Вонящи буболечки

 ядене-на-буболечки

Къде може да се опита: Индонезия, Мексико

Известните у нас като „ миризливки “ в Европа и Съединени американски щати се считат единствено за селскостопански вредители, само че в Индонезия си ги запичат и си ги хапват сладко-сладко. И несъмнено има резултат, тъй като те са добър и елементарен източник на протеини.

Яденето на инсекти даже си има име – ентомофагия. В Мексико също е публикувана потреблението на вонящи буболечки. Там се назовават „ jumil “ и са известни в региона на градовете Морелос и Гереро.

Някои пробвали ги споделят, имат характерен усет на канела, а други споделят, че са с горчив усет, сходен на медикаменти, който евентуално се дължи на високото наличие на йод.

Деликатес: Око на риба звук

 око-на-риба-тон

Къде може да се опита: Япония, Китай

Ако някой ти каже „ Яж едноокия “, не бързай да си вадиш неверни заключения. Може просто да те поучава да опиташ азиатския деликатес – око на риба звук. Ако в миналото се престрашиш, съветът е да се постараеш да го погълнеш цялото едновременно, а не да го раздробяваш.

Деликатес: Изгнила соя

 изгнила-соя

Къде може да се опита: Япония

По принцип даже самото изразходване на годна соя съставлява компликация за несвикналите на здравословната хранене, какво остава да я ядем изгнила… За готовите на всевъзможни кулинарни завършения японци това обаче не е проблем. Изгнилата соя там е известна като „ натто “ и постоянно е желана храна за закуска.

Деликатес: Сперма от риба тресчица

 сперма-от-риба-треска

Къде може да се опита: В разнообразни елементи на Азия

Явно в Азия в случай че ги нагостиш с фасул с наденица, ще те помислят за най-скучния човек на света. Поредното привидно безумно предложение идва още веднъж от там и съставлява сперматозоиди от рибата тресчица. Като за всяко по-усукано ядене и за това се счита, че е потребно за потентността.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР