Омикрон засяга прекалено много хора. Ще стане така, че всеки

...
Омикрон засяга прекалено много хора. Ще стане така, че всеки
Коментари Харесай

Доц. Кунчев намеква: Логично е карантината да е по-малка, когато няма кой да работи

Омикрон визира прекомерно доста хора. Ще стане по този начин, че всеки втори е бил контактен с болен. Очевидно 14-дневния период е прекомерно дълъг. Логично е карантината да е по-малка, когато няма кой да работи. Медицината позволява да се съкрати този период. В Съединени американски щати да вземем за пример въобще не слагат под карантина човек, който е с бустерна доза. Това съобщи основният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

“Ако бяхме с “Делта ”, при тези 7000 болни щяхме да напълним лечебните заведения. В страна с такова малко имунизационно покритие, такива са нещата ”, безапелационен беше той. 
Здравните управляващи и специалисти разискват Коронавирус ограниченията
Заради Омикрон - незабавна среща на здравните управляващи с водещи специалисти по вирусология. Те ще обсъдят обстановката с пандемията у нас и потребност...
Прочети повече
Процентът на умрелите след имунизация е доста дребен. Ако желаете да имате оптималната гаранция, че няма да се разболеете, пътят е ваксина и по-късно бустерна доза.  

" Твърденията, че имунизациите не работят, са тотално погрешни. Те обаче не са толкоз ефикасни против разновидността Омикрон. При него двудозова имунизация ни защищава с до 50%, а в случай че имаме трета бустерна доза отбраната нараства с до 80-85%. Няма 100% гаранция към момента ", изясни той пред Нова телевизия. По думите му поставените бустерни дози са извънредно незадоволителни.

Той беше безапелационен, че при въздушно-капкова зараза е доста мъчно да се управлява публикуваното на вируса.

Той избрани като тежко закононарушение издаването на подправени документи. Въпреки това, съгласно него е редно да може човек, който има подправен документ за имунизация, да бъде премахнат от системата и да получи своята доза ваксина.
До края на януари Омикрон ще бъде преобладаващ у нас
Омикрон ще стане преобладаващ в България до края на януари. Прогнозата е на основният държавен здравен контрольор. Доцент Ангел Кунчев съобщ...
Прочети повече
По тематиката с учениците сподели: “Не гледаме единствено заболеваемостта, а и процентът на заетите кревати в лечебните заведения. Стигнем ли 80% претовареност на интензивните кревати, минаваме в 4-та фаза и всички отиваме на онлайн образование. В някое учебно заведение, в случай че доближат до 20-25% отсъстващи учители и възпитаници, няма смисъл да се продължава образование в действителна среда ”.

„ КСНС не е кой знае какъв брой огромно събитие, само че продължи дълго и се организира в относително малко помещение. Дали всички ще са под карантина, зависи от епидемиолога, който прави изследването. Общият брой карантинирани след Съвета е 28 души ”, заяви доцент Кунчев.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР