Омикрон е доста бързо разпространяващ се вариант, не е изключено

...
Омикрон е доста бързо разпространяващ се вариант, не е изключено
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: При Омикрон поставянето на бустерна доза повишава нивото на защита

" Омикрон е много бързо разпространяващ се вид, не е изключено при нас инфектираните да доближат и 10 хиляди ", сподели пред БНР вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова , посетител в графа на стратегия " Хоризонт "   " Covid-19 и имунизациите - думата имат специалистите " .

" Омикрон е обвързван с много незнайни , от време на време има даже объркаване при хората, при някои протича много леко, само че при дурги не е по този начин . Първоначалните данни са, че се стига по-рядко до хоспитализация, само че нека това се окаже по този начин и при нас, тъй като тези данни са от страни с по-младо население и с по-голям % имунизирани.

Проучванията показават, че при този вид слагането на бустерна доза фактически покачва равнището на отбрана , а също и понижава ваполовина рискът от симптоматични инфкеции.

Друто изследване, което се чака да се разгласява в сп. " Нейчър ", откри, че преболедувалите или с две дози ваксина нямат основна отбрана , само че тя е по-добра при боледували и са с три дози ваксина . Това са данните, с които разполагаве с момента ", заяви още проф. Александрова. 

По думите й бустерната доза повишана на 70 на 100 отбраната.

" В момента би трябвало да сме по-предпазливи, само че не би трябвало и да живеем с чувството, че сме в капан , просто малко разсъдък ни би трябвало. Явно няма да си отиде вирусът, само че това не би трябвало да ни трансформира в параноици .

Хората би трябвало да са доста добре осведомени , с цел да решат дали в този момент да си слагат бустерна доза ", добави още в " Хоризонт до обед " вирусологът.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР