Омбудсманът Мая Манолова организира среща на отговорните национални институции и

...
Омбудсманът Мая Манолова организира среща на отговорните национални институции и
Коментари Харесай

Мая Манолова с дискусия за Брекзит по проблемите на българите във Великобритания

Омбудсманът Мая Манолова провежда среща на виновните национални институции и български жители, живеещи и работещи във Англия, във връзка идното овакантяване на Европейски Съюз от страна на Обединеното кралство. Дискусията е предизвикана по гледище на нашите сънародници поради паниките им по отношение на възможен Брекзит без договорка. Те са обезпокоени от обстоятелството, че неразбираемият статут на Англия, подбуден от Брекзит, ще засегне към този момент добити и упражнявани права.

Събитието ще се състои на следващия ден, 29 август 2019 година, от 10.00 часа в институцията на публичния бранител – гр. София, ул. „ Георг Вашингтон “ № 22.

Основните провокации съгласно българите, сезирали Манолова, са свързани с придобиването на новия им имиграционен статут след Брекзит и затруднената обществена интеграция.

По данни на Министерство на външните работи българите във Англия наброяват над 200 000 души.

На срещата в институцията на омбудсмана са поканени българските евродепутати, представители на министерствата на външните и вътрешните работи, на труда и обществената политика, на опазването на здравето и правораздаването, Държавната организация за българите в чужбина, Комисията за отбрана от дискриминация, посолството на Англия у нас, посолството на България в Обединеното кралство, Представителството на Европейска комисия в България и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР