Омбудсманът Мая Манолова коментира проектобюджетът за 2019 година. Тя изрази

...
Омбудсманът Мая Манолова коментира проектобюджетът за 2019 година. Тя изрази
Коментари Харесай

Мая Манолова недоволна от проектобюджета за 2019 година. Променят се тихомълком десетки закони по край него, заяви тя

Омбудсманът Мая Манолова разяснява проектобюджетът за 2019 година. Тя изрази в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия възмущението си от това, че посредством бюджета се трансформират и други закони.

„ Например посредством закона за бюджета за 2019 година за НЗОК се трансформират 16 закона “, съобщи Манолова. Хиляди, показа още тя, държавни чиновници, да вземем за пример от МО и Министерство на вътрешните работи ще останат без работа от 1 януари

„ Какъв е този закон, който се гледа в Министерски съвет в неделя и след 10 дни към този момент е минал през комисии, на първо и второ четене в Народно събрание и към този момент е признат. Какво е това да останеш без работа от 1 януари. Нещо се прави на мрачно, нещо се прави изненадващо. Най – трагичното е това, че се лишават права. Няма по какъв начин да не се намеся “, сподели Манолова. „ Някои от хората, които ще останат без работа от 1 януари към този момент са прочели проектобюджета и ме помолиха да ги защитя “, описа тя.

Омбудсманът показа, че няма по какъв начин да е споделена и по отношение на демографската политика. „ Демографската рецесия и злополука са казусът на проблемите за България. На процедура не се трансформират и със стотинка обществени заплащания. Помощите, обществените надбавки за деца остават същите “, подсети Манолова.

Тя изрази терзание от засиленото разискване за унищожаване на втората година майчинство.

„ Ако една майка желае да се върне на работа в София след първата година е на практика невероятно. Нито има места в яслите, нито са налични частните такива “, сподели още Манолова.

Омбудсманът на Р. България разяснява и настояването на финансовия министър Владислав Горанов да й бъде лишен служебният автомобил. По думите й след новината доста другари и познати са й са обадили и са й предложили транспост. Манолова показа, че в този момент обмисля като пътува до Варна да се предвижи до там с трен, където и да провежда приемни за хората.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР