Оман приветства днес обявеното вчера от Мароко установяване на дипломатически

...
Оман приветства днес обявеното вчера от Мароко установяване на дипломатически
Коментари Харесай

Оман приветства нормализирането на отношенията между Мароко и Израел

Оман приветства през днешния ден оповестеното през вчерашния ден от Мароко определяне на дипломатически връзки с Израел и изрази вяра тази стъпка да способства за напъните за реализиране на дълготраен и обективен мир в Близкия изток, съобщи през днешния ден оманското външно министерство, съобщи Ройтерс.

Израел и Мароко се споразумяха да възстановяват своите връзки - договорка, реализирана с посредничеството на Съединени американски щати. Така Мароко стана четвъртата арабска страна след Обединените арабски емирства (ОАЕ), Бахрейн и Судан, открила връзки с еврейската страна през последните четири месеца, съобщи Българска телеграфна агенция.

Като израз на смяна в дългогодишната политика на Съединени американски щати, американският президент Доналд Тръмп се съгласи като част от договорката да признае суверенитета на Мароко над оспорваната територия Западна Сахара. "(Оман) приветства това, което мароканският крал Мохамед Шести разгласи в телефонни диалози с американския президент Тръмп и палестинския президент Махмуд Абас, и се надява, че то ще укрепи напъните за реализиране на изчерпателен, обективен и дълготраен мир в Близкия изток ", написа в изказване на оманското министерство на външните работи. В текста не се загатва какво тъкмо е било оповестено във въпросните диалози.

В нестабилния Близък изток Оман резервира неутралитет в районните спорове, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР