Оливие Жиру вярва, че рекордът му за отбелязани голове във

...
Оливие Жиру вярва, че рекордът му за отбелязани голове във
Коментари Харесай

Жиру: Най-важното е да дадем добър пример на младите играчи

Оливие Жиру има вяра, че върхът му за маркирани голове във Франция е превъзходен образец за младите играчи, тъй като е премия за неговата резистентност след края на кариерата му, включваща доста възходи и падения.

36-годишният Жиру изпревари достижението на Тиери Анри, откакто вкара 52-ия си гол в 117 мача за „ петлите “ при успеха им с 3:1 над Полша в 1/8-финалите на Световното състезание. Така той стана голмайстор номер 1 за Франция за всички времена.

Със сигурност не е било елементарно за Жиру, който рядко е считан за първи избор за страната си. Той дължи титулярното си място в Катар на отсъствието на Карим Бензема и ще започва още веднъж, когато защитаващият купата си отбор се изправи против Англия на четвъртфиналите в събота.

Жиру дебютира в Лига 1 с Монпелие на 24 години, преди да завоюва първата си игра на Франция година по-късно.

След отпадането на миналогодишното Европейско състезание на 1/8-финалите против Швейцария, Оливие не попадаше в избора на Дидие Дешан до март.

„ Този връх ми припомня за миналите години, 11 години с Франция с доста положителни мемоари и някои не толкоз положителни. Мисля, че най-важното е да дадем добър образец на младите играчи, да им покажем, че даже пътят, по който вървят, да не е прав, те могат да реализират триумфи.

На 20 години не играех на най-високо равнище, тъй че в случай че може да служи като образец, че всичко е допустимо, това е ужасно. Показва, че не можеш да получиш всичко незабавно, както младите желаят в този момент, тази резистентност и търпението е от основно значение “, съобщи Оливие Жиру пред Ройтерс.

Кариерата на Жиру изглеждаше в застой, само че той се причисли към Милан през 2021 година и направи сериозен напредък в представянето си.

„ Трябваше да намеря друго предизвикателство за себе си. За мен беше страхотна опция да играя за великия Милан, желаех да направя всичко както би трябвало, тъй като знаех, че към момента имам няколко положителни години пред мен. Бях убеден, че мога да се оправя добре и през първата ми година спечелихме купата “, сподели още Жиру, който има вкара 23 гола в 57 мача за Милан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР