Олицетворението на украинската съпротива срещу руската агресия - президентът Володимир

...
Олицетворението на украинската съпротива срещу руската агресия - президентът Володимир
Коментари Харесай

Володимир Зеленски стана личност на годината на Файненшъл Таймс

Олицетворението на украинската опозиция против съветската експанзия - президентът Володимир Зеленски - бе разгласен от Файненшъл Таймс за " Личност на годината ".

Това е самопризнание, което отдава дължимото на президента за основната роля в страната му и на интернационалната сцена, откогато Украйна влезе във война след нахлуването на Русия през февруари.

" Смятан от доста украинци преди февруарското навлизане за някаква смешка, за дилетант, който се бори да се оправи с предизвикването на високия пост, 44-годишният Зеленски си завоюва място в историята поради изключителната си демонстрация на водачество и храброст ", написа вестникът.

Този избор е аргументиран от " изключителната му проява на водачество и неотстъпчивост ". Подобно на актуалния Уинстън Чърчил, който активизира цяла Англия по време на Втората международна война посредством своите радиопослания, Володимир Зеленски носи, съгласно вестника, гласа на украинската опозиция посредством многочислените си медийни изяви и изявленията си в обществените мрежи.

Въпреки това изданието го показва и като " елементарен човек със скромни усети ", който единствено чака момента, в който да може да се върне към риболова в Днепър със сина си.

" Аз съм по-отговорен, в сравнение с самоуверен... Не обичам да отчайвам хората ", признава Зеленски в интервюто за Файненшъл Таймс, оповестено през днешния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР