Олимпийският шампион и селекционер на националния отбор на България по

...
Олимпийският шампион и селекционер на националния отбор на България по
Коментари Харесай

Олимпийски шампион е арестуван по корупционния скандал в спортното министерство

Олимпийският първенец и селекционер на националния тим на България по повдигане на тежести Иван Иванов е следващият задържан във връзка със абсурда с корупция в Министерството на спорта. Това оповестява bTV.

В петък при акция на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия. Впоследствие бяха задържани и други двама чиновници.

По неофициална информация на bTV чиновникът, хванат с подкупа в размер на 62 хиляди лева, е синът на Иван Иванов - който носи същото име. Той е заемал поста на специалист в дирекция " Финансиране " в спортното министерство.

В корупционния скандал има намесен и началник на спортна федерация, който е дал подкупа за да се допусне финансиране от 1,2 млн. лева за организация на европейско състезание и да не се препятства бъдещо финансиране на федерацията.

Прокуратурата не е удостоверила публично за коя федерация става въпрос и отхвърли да разяснява дали това е федерацията по повдигане на тежести. В този спорт през 2024 година би трябвало да се организира европейско състезание.

По информация на " 24 часа " измежду арестуваните е ръководителката на дирекцията в Министерството на спорта, а още чиновници във ведомството са отведени за разпит.

Подробности към абсурда се чакат в понеделник, когато прокуратурата ще даде нов брифинг по тематиката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР