Олимпийският огън за pимните олимпийски игри в Пекин през 2022

...
Олимпийският огън за pимните олимпийски игри в Пекин през 2022
Коментари Харесай

Олимпийският огън пристигна в Китай

Олимпийският огън за pимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година дойде тази заран в Китай, предадоха медиите в страната.

Пламъкът ще бъде показан на гала на Олимпийската кула в Пекин преди да тръгне на обиколка из най-населената страна в света. Около 2900 спортисти, представляващи близо 85 национални олимпийски комитета, ще вземат участие на зимната олимпиада сред 4 и 20 февруари. Огънят бе разпален в Атина в понеделник и предаден на идващия ден на уредниците на Пекин 2022, само че церемонията по запалване бе помрачена от деятели.

Протестиращите приканиха МОК да отсрочи събитието, казвайки, че Китай реализира „ геноцид “ против уйгурите и тибетците. По време на церемонията по запалването в Олимпия в понеделник, деятели развяха тибетски байрак и афиш, който гласеше „ без геноцид “ на Игрите. Подобен митинг имаше на Акропола в Атина в неделя. Президентът на МОК Томас Бах отхвърли спекулациите за възможен протест, потвърждавайки политическата индиферентност на Международния олимпийски комитет и добавяйки, че от държавните управления зависи да проявят нужната отговорност.

Зимната олимпиада в Пекин ще бъде втората, която ще се организира под сянката на ковид след Игрите в Токио по-рано тази година. Спортистите, участващи в китайската столица, ще би трябвало да съблюдават прецизни правила, с цел да се минимализира риска от случаи на Covid-19.

Участниците ще бъдат в „ балон “, като спортистите би трябвало да са изцяло имунизирани, или са изправени пред триседмична карантина. Билети за форума ще се продават единствено на хора, живеещи в Китай. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР