Олимпийските шампионки в спортовете художествена гимнастика и карате - Лаура

...
Олимпийските шампионки в спортовете художествена гимнастика и карате - Лаура
Коментари Харесай

Олимпийски шампионки уважиха състезание по плуване на НСК Олимп

Олимпийските шампионки в спортовете художествена гимнастика и карате - Лаура Траатс и Ивет Горанова влязоха в нови функции. Двете оценяваха напредъка на плувците от Национален състезателен клуб “Олимп “, а една от най-хубавите ни плувкини сега Габриела Георгиева следеше за вярното осъществяване на стиловете.

Участие в надпреварата взеха над 200 деца, а задачата на събитието беше да въодушеви младите гении на българското плуване. Напредъкът им през миналия сезон се определяше посредством друг цвят гривни.

" Това което целим е да ги подтикваме, с цел да може те да идват с готовност и на тренировките. Стремим се да им покажем, че с отношение и старания, те могат да реализират каквото си пожелаят. Това е мотивация и за треньорите, тъй като колкото повече деца сме научили, колкото повече деца са минали идващото равнище ни кара да се усещаме задоволени ", съобщи пред Българска национална телевизия Емил Милков - ръководител на НСК " Олимп ".

Лаура Траатс и Ивет Горанова имаха задачата да правят оценка децата, като двете ни олимпийски шампионки се концентрираха върху желанието и показания темперамент, а Георгиева, която ще визия България на международното състезание, следеше за техническото осъществяване на обособените стилове.

" За първи път участвам, доста благодаря за поканата, мисля, че това е доста добра самодейност дребните деца да премерят сили ", сподели Габриела Георгиева.

" Много ми харесва концепцията на Емил Милков с гривните и равнищата, които би трябвало да пазят, тъй като по този метод детето вижда какво равнище е достигнало и желае да научи повече. Когато има какво да надграждаш, мотивацията е по-голяма и ти се старееш повече и от ден на ден ", съобщи олимпийската ни шампионка в каратето Ивет Горанова.

В Национален състезателен клуб “Олимп “ имат вяра, че с сходен жанр начинания, българският спорт може да бъде видоизменен и да бъде основано идващото мощно потомство.

" За нас такива персони като Ивет Горанова, Лаура Траатс, Габриела Георгиева са нещо ужасно, което ние би трябвало да демонстрираме пред младото потомство, с цел да може то да се стреми да реализира техните резултати. Човек е толкоз огромен, колкото огромни са неговите фантазии ", сподели още Емил Милков.

Автор Десислава Францова

Вижте репортажа във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР