Олимпийската шампионка по ски-бягане Стина Нилсон (Швеция) дебютира в биатлона.

...
Олимпийската шампионка по ски-бягане Стина Нилсон (Швеция) дебютира в биатлона.
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка по ски бягане дебютира в биатлона

Олимпийската шампионка по ски-бягане Стина Нилсон (Швеция) дебютира в биатлона. Нилсон, която завоюва златото в самостоятелния спринт на Игрите в Пьончан 2018, взе присъединяване в първия старт за сезона от Купата на IBU в немския зимен център Арбер.

Шведката се класира 99-а в спринта на 10 км, откакто позволи пет неточности в двете стрелби и остана на 3:48.6 минути след победителката. Три рускини се качиха на подиума. Шампионка стана Татяна Акимова, която мина трасето за 22:30.7 минути с една пропусната цел в първата пукотевица.

Втора и трета са надлежно Валерия Васнецова на 9.8 секунди с две неточности и Анастасия Шевченко на 23.0 секунди с един пропуск в стрелбата. Четири българки участваха в конкуренцията. С най-предно класиране е Валентина Димитрова, която приключи 30-а без неточност на стрелбището и с пасив от 1:24.6 минута.

Лора Христова финишира на 102-о място (3 неточности, на 3:55.8 минути), Стефани Йолова е 119-а (6 неточности, на 6:32.9 минути, а Лора Радковска е 124-а (5 неточности, на 7:34.2 минути). В надпреварата участваха 130 биатлонистки. По-късно през днешния ден в Арбер следва спринт на 10 км за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР