Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели сребърен медал

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели сребърен медал
Коментари Харесай

Ивет Горанова спечели сребро на Световното първенство по карате

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова завоюва сребърен орден за България на Световното състезание по карате в унгарската столица Будапеща. В категория 55 кг " кумите " 23-годишната Горанова загуби в разногласието за купата от Туба Якан (Турция) с 1:8, съобщи БНР.

Това беше исторически първи край за страната на Световен шампионат по карате за мъже и дами, а сребърното отличие също е първо в историята на спорта. Досегашното най-хубаво достижение бяха двата бронзови медала на Ивет Горанова от Мадрид 2018 и Дубай 2021.

32-годишната Туба Якан има в кариерата си 10 медала от Европейски шампионати отборно и самостоятелно, от които четири златни.По пътя си до финала Ивет Горанова записа пет следващи победи, а на полуфиналите победи вицешампионката от Токио Анжелика Терлюга (Украйна) с 6:4 в повтаряне на финала на олимпийските игри в японската столица преди две години.

В разногласието за златото обаче българката не съумя да се опълчи на Якан, която поведе с 3:1, а до края на срещата взе още пет точки и завоюва международната купа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР