Олимпийската шампионка от Токио 2020 и световна рекордьорка на 400

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 и световна рекордьорка на 400
Коментари Харесай

Топатлети ще мерят сили в Диамантената лига в Париж

Олимпийската шампионка от Токио 2020 и международна рекордьорка на 400 метра с трудности Сидни Маклафлин-Леврон ще направи своя дебют през тази година в влиятелната верига по лека атлетика - Диамантената лига. Тя ще взе участие в надпреварата в Париж, което стартира през днешния ден на стадион " Шарлети ". Победителката от 2019 година в лигата, ще бъде единствено една от американските звезди във френската столица.

Маклафлин обаче се е прицелила и в върха на 400 метра на германката Марита Кох (47,60), който е от далечната 1985 година.

" Способна съм да подобря международния връх на 400 метра. Исках да дойда в Париж, година преди Олимпийските игри. Това ще ми помогне да усетя атмосферата на града ", съобщи в изявление за Агенция Франс Прес Маклафлин, която ще направи дебют за годината на Диамантената лига във френската столица.

" Разликата сред 400 метра с трудности и 400 метра е към 3 секунди. Но не става автоматизирано да махнеш десетте трудности. За да бягаш за 47 секунди, би трябвало да си доста мощен, би трябвало да поддържаш ритъма. На подготовка стартирам да разбирам разликата сред бяганията, които изискват разнообразни сили ", споделя още тя.

" За да направиш международен връх, би трябвало да изстискаш всичко от тялото си. Това правех всеки ден на подготовка - физически и психически. Трябва да събереш всички елементи от пъзела тъкмо в избран миг. Страдах, мъчно беше, само че си струваше. Това не се случва всеки ден ", сподели Маклафлин.

В Париж ще забележим гъркът Милтиадис Тентоглу (олимпийски първенец в скока на дължина през 2021 г.), котдивоарката Мари-Жозе Та Лу (световен вицешампион на 100 м. и 200 м. в Лондон през 2017 г.) както и кенийката Фейт Кипиегон (двукратна настояща олимпийска шампионка на 1500 м.)

И на четвъртия шампионат от Диамантената лига няма да има българско присъединяване. За сметка на гова обаче ще забележим дебюта на новия спорт в Олимпийските игри - брейк денс.

Домакините са решили алегорично Царицата на спортовете да предложения в фамилията си този спорт малко повече от година преди Париж 2024 във френската столица. На " Шарлети " феновете ще видят състезателите от френския олимпийски тим по брейкденс, които ще се показват по време на две „ брейк “ борби в средата на вечерта, с мненията на митичния Сидни - пионер на хип-хопа във Франция!
За да загреят феновете още повече преди формалния старт на вечерта в 21:00 ч ще има две щафети 4x100 м. При дамите ще се състезат четворките на Франция, Испания и Канада, а при мъжете - Франция, Англия, Германия, Канада, Белгия и Италия, както и тимът на Франция U23.
Стартовете от Диамантената лига са общо 15 на брой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР