Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами спечели супергигантския слалом

...
Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами спечели супергигантския слалом
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами спечели супергигантския слалом в Кортина Д'Ампецо

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами завоюва супергигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Кортина д`Ампецо.

32-годишната швейцарка беше най-бърза по трасето с време от 1:20:75 минути и по този начин записа четвърта победа за сезона и общо 41-а в кариерата си в влиятелната верига, като Гут-Бехрами е втората най-успешна състезателка в Супер-Г със своите 21 триумфа, а пред нея само е Линдзи Вон с 28.

Втора след швейцарката в днешния ден се подреди Щефани Фениер от Австрия, която остана на 0.21 секунди от победителката, а подиума добави Роман Мирадоли от Франция.

Състезанието в Кортина беше прекъсвано на няколко пъти поради рухвания, в това число и на канадката Валери Грение, която претърпя случай с висока скорост и откакто получи здравна помощ се наложи да бъде превозена в болница със избавителна шейна.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води американката Микаела Шифрин с 1209 точки, която не взе участие в днешния старт. След триумфа Лара Гут-Бехрами се изкачи на втора позиция с 1014 точки, а трета е Федерика Бриньоне от Италия с 838.

В подреждането за дребния бистър глобус в супергигантския слалом отпред излезе Гут-Бехрами с 320 точки, следвана от Корнелия Хютер с 310 точки и Федерика Бриньоне с 246.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР