Олимпийската шампионка, двукратна абсолютна световна шампионка и петкратна абсолютна европейска

...
Олимпийската шампионка, двукратна абсолютна световна шампионка и петкратна абсолютна европейска
Коментари Харесай

Легендарна грация покани ансамбъла ни на фестивал

Олимпийската шампионка, двукратна безспорна международна шампионка и петкратна безспорна европейска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева се е свързала публично с президента на БФХГ госпожа Илиана Раева и е поканила ансамбъла на България да бъде специфичен посетител в благотворителния фестивал "Алина ", който тази година ще се състои на 21-ви май в съветската столица Москва.

Кабаева е една от легендите в този хубав тип спорт.

Това е в действителност огромно самопризнание за престижа на българската школа по художествена гимнастика и за работата на Весела Димитрова, нейните девойки и целия екип на българския тим, написа формалната Facebook страница на федерацията ни по художествена гимнастика.

Фестивалът "Алина " е едно от най-мащабните събития в света на художествената гимнастика. От 2009 година събитието се организира годишно под патронажа на благотворителния фонд "Алина Кабева ", сплотяващ стотици млади спортисти от Русия и други страни.

В продължение на осем години повече от 5 хиляди гимнастички участваха във фестивалите, като осъществяванията им бяха следени от над 30 хиляди души. По принцип това са гимнастички от домове за деца, лишени от наставнически грижи и интернати в Москва, района на Москва и други съветски градове.

От 2009 до 2016 година се организираха осем фестивала, всеки от които се трансформира в същинско събитие в света на художествената гимнастика. Млади спортисти от Русия и други страни съществено се приготвят за фестивала всяка година, като работят с треньори, сценаристи и хореографи, с цел да показват истински и вдъхновяващи осъществявания на фестивала. Всяка година на събитието вземат участие над 50 тима от Русия и други страни - Азербайджан, Беларус, България, Германия, Израел, Япония, Казахстан, Куба, Република Южна Осетия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР