Олимпийската легенда Майкъл Джонсън започна най-тежката битка в кариерата си,

...
Олимпийската легенда Майкъл Джонсън започна най-тежката битка в кариерата си,
Коментари Харесай

Майкъл Джонсън разказа как се е учил да ходи отново след инсулта

Олимпийската легенда Майкъл Джонсън стартира най-тежката борба в кариерата си, откакто получи инсулт преди няколко години. 55-годишният Джонсън е считан за един от най-хубавите спринтьори в историята и завоюва четири златни медала на три поредни олимпиади, като сложи международния връх на 200 метра с време 19.32 секунди, което по-късно беше усъвършенствано от Юсейн Болт.

Но през 2018 година лекарите се опасяваха, че той може в никакъв случай повече да не върви, откакто получи инсулт, който засегна цялата му лява страна, губейки всякаква пъргавина и съгласуваност.

Американецът, който в този момент е част от атлетичните репортажи на BBC, се възвърне необикновено и в границите на два месеца твърди, че съвсем се е върнал към естественото.

“Имах голямо преимущество след инсулт, защото бях състезател – това възобновяване и опит да си върна силата, да вървя и да тичам още веднъж “, сподели той пред нов подкаст от Бен и Джорджи Ейнсли.

“Първия ден, когато можех да стана от леглото си, имах проходилка и терапевтът ме разведе из етажа на болничното заведение, с цел да стартира. Докато го правех, той ме обучаваше, учеше ме по какъв начин да вървя.

Няма разлика от това треньорът да ми изяснява на пистата всеки ден. “Майкъл, би трябвало да направиш това “. Погледнах обратно и осъзнах, че евентуално съм минал 200 метра за 20 минути, а не за 20 секунди. Но не бях обезсърчен ”, описа Джонсън.

“Те не знаеха дали ще вървя още веднъж, само че споделих на жена ми, че ще се възстановя изцяло и то по-бързо от всеки различен “, добави още американската легенда.

Сега Джонсън може да продължи с заниманията си, в това число колоездене, гребане, тичане.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР