Олигархът Евгений Пригожин, по-известен като Готвача и Роман Висоцки –

...
Олигархът Евгений Пригожин, по-известен като Готвача и Роман Висоцки –
Коментари Харесай

Българина и Пригожин набират наемници на Кремъл

Олигархът Евгений Пригожин, по-известен като Готвача и Роман Висоцки – Българина, набират наемници за Кремъл.

И до момента в който Готвача е в трескаво търсене на наемници за частната си войска „ Вагнер “, то Съединени американски щати е оповестил премия в размер на 10 млн. $ за главата му, а Киев го цели с ракети.

Другият фаворит на Кремъл да набира бойци на ориста, е Роман Висоцки – Българина. Той е някогашен шеф щаб на 9-и независим щурмови мотострелкови полк на националната милиция на Донецка национална република или казано с други думи – на армията на сепаратистите.

Пристанищният град в Донбас на северното крайбрежие на Азовско море от дълго време се трансформира в знак на бруталната унищожителна война на Русия против Украйна.

Преди две години Българина влезе в спор с Евгени Иванов – Копие.

Версиите на Копие и Българина за появяването им в Донбас, са повече от трогателни. Първият твърди, че откакто видял по малкия екран, че Киев желае да забрани на руснаците да приказват родния си език, взел такси до гарата и отишъл да се бие на страната на сепаратистите.

Българина пък въпреки да е с гражданско обучение, имал прочут опит в службата и го поканили в 9-и полк. Признава, че е взел присъединяване в окупацията на Крим и се е бил с казаците по тяхна молба. Отначало бил елементарен картечар в полка, само че по-късно израства до зам.-началник, а след година и половина става началник на щаба.

Според западни разследващи източници Българина е почитан офицер от съветското военно Главно разследващо ръководство (ГРУ). Едва ли има някой, който да не е наясно с обстоятелството, че единствено доближен на Путин може да набира доброволци безусловно под прозорците на Кремъл.

Вероятно си спомняте, че Путин задължи всяка районна администрация да сътвори доброволчески батальони поради войната в Украйна, които се популяризират на билбордове и даже в държавната телевизия. Длъжностните лица дават обещание на доброволците месечни заплати в размер на 2150 до съвсем 5 500 $, плюс бонуси.

Преди година Българина изложил в писмо до Путин концепцията си за основаването на войска от доброволци.

61-годишният Пригожин пък е прочут като Готвача на Путин и на Кремъл. Той персонално сервира на съветския държавен глава в ресторанта си в Санкт Петербург. Второто му название се дължи на обстоятелството, че е взел кетъринга на армията и на доста учебни заведения и детски градини в Русия. Неслучайно олигархът е апетитен за един от най-близките до Кремъл.

Путин освен не крие, че го познава, а даже го съпоставя с милиардера Джордж Сорос. Съден е два пъти – единият път условно, а другият – 13 години затвор поради кражба, обир и машинация. Търка обаче наровете в продължение на пет години, след което бива опрощение.

Това, което се знае за Готвача на Путин е, че има много разностранни бизнес ползи и те надалеч не се изчерпват единствено с кулинарията. Сочен е за притежател на частната военна корпорация „ Вагнер “, която през днешния ден наброява над 5 000 наемници, при все, че той отхвърля.

Частната военна корпорация се интересува най-вече от пандизчии, излежаващи присъди за ликвидиране или кражба, а във връзка с наркомани и изнасилвачи са много внимателни по разбираеми аргументи.

Според анализатори е немислимо „ Вагнер “ да съществува без знанието и благословията на Путин.

Като в сюжет от шпионски разказ в нощта на неделя против понеделник, украинското военно разузнаване направи опит да убие Готвача. То разчете адреса на щаба на „ Вагнер “ от една фотография и го удари с ракети HIMARS.

Пригожин обаче освен оцеля, а даже си направи пиар като се снима по какъв начин оглежда опустошения щаб.

Западни анализатори настояват, че този факт го е издигнал още повече в очите на Путин и на милитаристичните съветски кръгове, които са за война до цялостна победа над Украйна.

Източник: Уикенд






СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР