OLED означава органичен диод, излъчващ светлина. OLED дисплеите са направени

...
OLED означава органичен диод, излъчващ светлина. OLED дисплеите са направени
Коментари Харесай

Какво представлява OLED телевизор?

OLED значи органически диод, излъчващ светлина. OLED екраните са направени с органични съединения, които светват, когато се захранят с електричество, написа digital.bg. Единичен OLED има размерите на един пиксел, тъй че са нужни милиони от тях, с цел да се образува телевизионния екран.

Поради тази еластичност, когато пикселите на OLED тв приемника са изключени, те са изцяло изключени и наподобяват изцяло черни. И до момента в който LED тв приемниците могат да бъдат тънки, то OLED тв приемниците могат да бъдат направени даже още по-тънки и извити.

OLED екраните са по-леки, по-тънки, употребяват по-малко сила, оферират най-хубав ъгъл на гледане и въпреки да са малко по-скъпи, тяхната цена е оправдана. Освен това OLED тв приемниците имат по-добро време за реакция.

Времето за реакция се отнася до времето, належащо на всеки обособен диод да се промени от "включено " в "изключено " състояние. Всъщност OLED сега предлага най-бързо време за реакция спрямо всяка друга употребена през днешния ден телевизионна технология.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР