Олаф Шолц - кандидатът за канцлер на германските социалдемократи, обяви,

...
Олаф Шолц - кандидатът за канцлер на германските социалдемократи, обяви,
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия ще опитат коалиция със Зелените и Свободните демократи

Олаф Шолц - претендентът за канцлер на немските социалдемократи, разгласи, че е получил мандат да води идващото държавно управление, откакто стана ясно, че партията му печели изборите в Германия, въпреки и с дребна преднина пред Християндемократическия съюз на Ангела Меркел. Той съобщи, че ще се опита да образува коалиция със Зелените и Свободните демократи (СвДП), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
Шолц, посрещнат с овации в партийната централа в Берлин и букет от червени и бели цветя, акцентира, че гласоподавателите ясно са посочили на консерваторите на канцлера Ангела Меркел, че е пристигнало време да отидат в съпротива след 16 години на власт.

" Гласоподавателите се показаха доста ясно. Те споделиха кой би трябвало да образува идващото държавно управление. Те укрепиха позициите на три партии - социалдемократите, Зелените и СвДП и затова това е ясният мандат, даден от жителите на тази страна - тези три партии би трябвало да образуват идващото държавно управление ", съобщи още той.

По последни данни социалдемократите получават към 26% от гласовете на германците, до момента в който втората политическа мощ - партията на Меркел - малко повече от 24%.

Много значима роля ще играят третата и четвъртата политическа мощ. Трети ще бъдат Зелените, които означават исторически резултат. Четвърти са либералите, които обичайно участват в немския Бундестаг. Именно от тези две партии ще зависи по какъв начин ще наподобява идната ръководеща коалиция. Сигурно е обаче, че стартират доста продължителни съдружни диалози, разясняват анализатори, представени от Българска национална телевизия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР