Октомври е най-подходящото време за ваксиниране срещу грип, затова в

...
Октомври е най-подходящото време за ваксиниране срещу грип, затова в
Коментари Харесай

Бум в търсенето на противогрипни ваксини

Октомври е най-подходящото време за имунизиране против грип, по тази причина в Съединени американски щати и Европа чакат растеж в търсенето на ваксини. Това се случва на фона на опасенията на страните от " двойна зараза " от и грип, заяви Асошиейтед прес, представен от.
Рекорден брой са поръчаните ваксини – сред 194 милиона и 198 милиона единствено за Съединени американски щати, което е повече спрямо предходната година, когато едвам половината от възрастните в страната се имунизираха и нормално остават дози. Все отново няма метод да се знае какъв брой хора ще желаят да се имунизират против грип тази година и в някои аптеки или клиники няма задоволително дози.
 COVID-19 - кои са по-смъртоносните скорошни епидемии, в това число грипни COVID-19 - кои са по-смъртоносните скорошни епидемии, в това число грипни
Новата пандемия от ковид, чийто жертви са над един милион души е по-смъртоносна спрямо други модерни вируси, макар че...
Противогрипните ваксини обаче се доставят последователно и производителите успокояват, че нови колета са на път. Фармацевтичният колос " Санофи Пастьор ", който обезпечава близо 250 милиона дози противогрипни ваксини по света, 80 милиона от които в Съединени американски щати, има планувани доставки до ноември. Производителят на ваксини " Секиръс " търси способи да обезпечи " стеснен брой спомагателни дози ", с цел да посрещне увеличеното търсене, сподели говорителката Полина Миклуш. Производството на противогрипна ваксина лишава доста време. И когато производството за годината завърши, страните просто нямат опция да поръчат повече, по тази причина е въпрос на прелиминарен сложен баланс да позволен какъв брой хора ще желаят да се ваксинират.
Германия нормално купува 18-19 милиона дози, само че тази година е поръчала повече. " Ако успеем да реализираме, всички дружно, висок % на имунизиране, тъй че всичките 26 милиона дози в действителност да се употребяват, аз ще съм в действителност благополучен здравен министър ", сподели немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Испания купи спомагателни дози с вярата да имунизира повече възрастни хора и бременни дами от нормално, както и работещите в опазването на здравето и в домовете за възрастни. Полша, където предходната година останаха 100 000 неизползвани ваксини, не е очаквала огромно търсене тази година и в този момент търси да купи.
Добрата вест е, че същите защитни ограничения, които се постановат всеобщо по света поради ковид – носене на маски, отбягване на огромни скупчвания на хора, миене на ръце и съблюдаване на отдалеченост, оказват помощ да се спре разпространяването и на грипа. Ваксината против грип пази единствено от него, само че не и от ковид и въпреки че успеваемостта на имунизациите е друга през годините, хората, които се ваксинират против грип, не го карат тежко, заобикалят пневмонии, хоспитализации и гибел.
По данни на Центровете за надзор и профилактика на болесттите предходната година поради грип са приети в болница 400 000 американци, а 22 000 от тях са умряли. Грипът и коронавирусът провокират сходни признаци и е допустимо комплициране.
 Европейска комисия: Най-застрашени от ковид и грип са България и още пет страни Европейска комисия: Най-застрашени от ковид и грип са България и още пет страни
Европейската комисия бие паника поради бързото разгръщане на пандемията. В някои страни-членки ситуацията през днешния ден е даже по-лошо, откол...
В Съединени американски щати предлагат имунизация на всеки човек на възраст над шест месеца. Грипът обаче е най-опасен за хората на възраст над 65 години, за дребните деца, за бременните дами и за хората с хронични болести като сърдечно-съдови заболявания, астма, диабет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР