Оксфордският университет и британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca са предприели предварителни

...
Оксфордският университет и британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca са предприели предварителни
Коментари Харесай

AstraZeneca и Оксфорд актуализират ваксината си, за да работи срещу Омикрон

Оксфордският университет и британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca са подхванали " предварителни стъпки " да произведат обновена версия на своята коронавирусна ваксина, която да е ориентирана съответно към разновидността " Омикрон ". Това разгласи академик от университета.

Санди Дъглас, началник на изследователска група в Оксфорд, сподели пред " Файненшъл таймс ", че обновена ваксина може да се употребява за " по-бързо реагиране на всеки нов вид ", в сравнение с се смяташе преди.

" Както при доста предходни разновидности на безпокойствие, и дружно с нашите сътрудници AstraZeneca, ние предприехме предварителни стъпки за произвеждане на обновена ваксина, ако е нужна ", означи той.

" Ваксините въз основата на аденовирус (като тази, създадена от Оксфорд/AstraZeneca) по принцип биха могли да се употребяват за реагиране на всеки нов вид по-бързо, в сравнение с някои може да са осъзнавали преди. Те имат в действителност значими преимущества, изключително там, където потребностите и логистичните провокации са най-големи ", акцентира ученият.

AstraZeneca означи: " Заедно с Оксфордския университет, ние предприехме предварителни стъпки за произвеждане на ваксина за разновидността " Омикрон " ако е нужна, и ще бъдем осведомени от появяващите се данни. "

Призивите хората да си сложат подсилващи дози се ускориха по целия свят, до момента в който страните бързат да лимитират разпространяването на разновидността " Омикрон " на фона на рекордния брой инфектирани.

Изследователи от Imperial College в Лондон разгласиха изследване предходната седмица, което демонстрира, че бустерна доза може да обезпечи до 80% отбрана против разновидността " Омикрон ".

Моделирането, което включва имунизациите на AstraZeneca и Pfizer, сподели успеваемост на имунизацията сред 0% и 20% след две дози и сред 55% ​​и 80% след бустерна доза. Проучването се основаваше на лимитирана информация за " Омикрон ".

Изследователят от Imperial College проф. Азра Гани уточни: " Една оставаща неустановеност е какъв брой тежка е заболяването, породена от разновидността " Омикрон ", спрямо заболяването, породена от предходни разновидности. "

По думите му макар че може да отнеме няколко седмици, с цел да се разбере изцяло това, държавните управления ще би трябвало да вкарат проекти за намаляване на всяко евентуално влияние.

" Нашите резултати демонстрират значимостта на доставянето на бустерни дози като част от по-широкия отговор на публичното опазване на здравето. Приоритизирането на тези бустери към високорискови популации пред първичната имунизация в по-младите възрастови групи би трябвало да бъде част от този отговор в страни, където предлагането на дози е лимитирано ", акцентира проф. Гани.

Последният разбор от Агенцията за здравна сигурност на Англия демонстрира, че бустерна доза предлага доста усъвършенствана отбрана против симптоматична инфекция от новия вид в съпоставяне единствено с две дози.

Докато две дози ваксина не оферират мощна отбрана против симптоматична зараза от " Омикрон ", тези, които са получили бустерна доза, остават предпазени до 70%.

Анализът демонстрира, че имунизациите на AstraZeneca и Pfizer обезпечават доста по-ниски равнища на отбрана против симптоматична зараза от " Омикрон ", в сравнение с " Делта ", което прави двойната доза уязвима към разновидността.

В изследване, оповестено в здравното списание Lancet в понеделник, откриватели откриха, че защитата, обезпечена от две дози от имунизацията на AstraZeneca, стартира да понижава три месеца след втората доза. Вариантът " Омикрон " обаче не е бил в циркулация по време на изследването.

Изследователите, които стоят зад констатациите, пишат: " Установихме отслабваща ваксинна отбрана на имунизацията против COVID-19 приема в болница и смъртни случаи в Шотландия и Бразилия, което става явно в границите на три месеца след втората доза ваксина. Трябва да се обмисли даването на бустерни дози за хора, които са получили имунизацията. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР