Оксфордският университет и британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca са предприели предварителни

...
Оксфордският университет и британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca са предприели предварителни
Коментари Харесай

AstraZeneca и Оксфорд актуализират ваксината си, за да работи срещу Омикрон

Оксфордският университет и британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca са подхванали " предварителни стъпки " да произведат обновена версия на своята коронавирусна ваксина, която да е ориентирана съответно към разновидността " Омикрон ". Това разгласи академик от университета.

Санди Дъглас, началник на изследователска група в Оксфорд, сподели пред " Файненшъл таймс ", че обновена ваксина може да се употребява за " по-бързо реагиране на всеки нов вид ", в сравнение с се смяташе преди.

" Както при доста предходни разновидности на безпокойствие, и дружно с нашите сътрудници AstraZeneca, ние предприехме предварителни стъпки за произвеждане на обновена ваксина, ако е нужна ", означи той.

" Ваксините въз основата на аденовирус (като тази, създадена от Оксфорд/AstraZeneca) по принцип биха могли да се употребяват за реагиране на всеки нов вид по-бързо, в сравнение с някои може да са осъзнавали преди. Те имат в действителност значими преимущества, изключително там, където потребностите и логистичните провокации са най-големи ", акцентира ученият.

AstraZeneca означи: " Заедно с Оксфордския университет, ние предприехме предварителни стъпки за произвеждане на ваксина за разновидността " Омикрон " ако е нужна, и ще бъдем осведомени от появяващите се данни. "

Призивите хората да си сложат подсилващи дози се ускориха по целия свят, до момента в който страните бързат да лимитират разпространяването на разновидността " Омикрон " на фона на рекордния брой инфектирани.

Изследователи от Imperial College в Лондон разгласиха изследване предходната седмица, което демонстрира, че бустерна доза може да обезпечи до 80% отбрана против разновидността " Омикрон ".

Моделирането, което включва имунизациите на AstraZeneca и Pfizer, сподели успеваемост на имунизацията сред 0% и 20% след две дози и сред 55% ​​и 80% след бустерна доза. Проучването се основаваше на лимитирана информация за " Омикрон ".

Изследователят Imperial College проф. Азра Гани уточни: " Една оставаща неустановеност е какъв брой тежка е заболяването, породена от разновидността " Омикрон ", спрямо заболяването, породена от предходни разновидности. "

По думите му макар че може да отнеме няколко седмици, с цел да се разбере изцяло това, държавните управления ще би трябвало да вкарат проекти за намаляване на всяко евентуално влияние. Нашите резултати демонстрират значимостта на доставянето на бустерни дози като част от по-широкия отговор на публичното здраве.

" Приоритетът на тези бустери към високорискови популации пред първичната имунизация в по-младите възрастови групи би трябвало да бъде част от този отговор в страни, където предлагането на дози е лимитирано.

Последният разбор от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) демонстрира, че бустерът предлага доста усъвършенствана отбрана против симптоматична зараза от новия вид в съпоставяне единствено с две дози.

Докато две инжекции с Covid не оферират мощна отбрана против симптоматична зараза от Omicron, тези, които са получили бустер, остават предпазени до 70%.

Анализът демонстрира, че имунизациите AstraZeneca и Pfizer обезпечават доста по-ниски равнища на отбрана против симптоматична зараза от Omicron, в сравнение с Delta, което прави двойния удар уязвим за разновидността.

В изследване, оповестено в здравното списание The Lancet в понеделник, откривателите откриха, че отбраната, обезпечена от две дози от имунизацията AstraZeneca, стартира да понижава три месеца след втория удар. Въпреки това, разновидността на Omicron не е бил в циркулация по време на изследването.

Изследователите, които стоят зад констатациите, пишат: " Открихме отслабваща отбрана на имунизацията на [ваксината] против приема в болница и смъртни случаи в Шотландия и Бразилия, което става явно в границите на три месеца след втората доза ваксина.

" Трябва да се обмисли даването на бустерни дози ваксина за хора, които са получили [ваксината]. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР