Окръжният съд в Смолян прекратява съдебното производство срещу бившия кмет

...
Окръжният съд в Смолян прекратява съдебното производство срещу бившия кмет
Коментари Харесай

Съдът в Смолян връща на прокуратурата делото срещу бившия кмет на Неделино

Окръжният съд в Смолян приключва правосъдното произвеждане против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов, оповестиха от съда. Делото ще бъде върнато на профилираното звено "Антикорупция " на Софийска градска прокуратурата за премахване на позволените процесуални нарушавания.

В разпореждането на Окръжния съд се показва, че на досъдебното произвеждане са позволени основни процесуални нарушавания. Делото се връща за правене на нов обвинителен акт, в който да бъдат отстранени посочените несъгласия сред диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт.

Обвинението за длъжностно заграбване в изключително огромни размери е против Стоян Беширов и още осем лица - някогашни чиновници на Община Неделино и реализатори по общински контракти. Сред посочените от съда несъгласия са основно разминавания в датите на фактури и протоколи за финансирани, само че неизпълнени строително-монтажни действия.

Според съда са налице несъгласия по отношение на времето на осъществяване на действието. Сред спорните текстове от обвинителния акт са представени и разминавания сред избрания от прокуратурата инкриминиран интервал на продължаваното закононарушение и посочени дейности на обвинените отвън този интервал.

Прокуратурата има едномесечен период, с цел да бъдат отстранени процесуалните нарушавания и да се внесе делото в съда, като разпореждането на Окръжния съд предстои на протестиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР