Окръжният съд в Пловдив призна петима обвиняеми за виновни за

...
Окръжният съд в Пловдив призна петима обвиняеми за виновни за
Коментари Харесай

Затвор за петима мъже, признати за виновни за предумишлен опит за убийство и за поредица от палежи

Окръжният съд в Пловдив призна петима обвинени за отговорни за преднамерен опит за ликвидиране и за осъществяване на поредност от палежи и заличаване на движимости, оповестиха от Съдебна палата в Пловдив.

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимите Веселин З., Атанас Ч., Симеон Г., Бисер Р. и Васил В. за отговорни за преднамерен опит за ликвидиране с користна цел, както и за осъществяване на поредност от палежи и заличаване на движимости, за което им е наложил общи най-тежки санкции, надлежно:

- на Веселин З. – дванадесет години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим;
- на Атанас Ч. – тринадесет години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим;
- на Симеон Г. - пет години отнемане от независимост при първичен общ режим;
- на Бисер Р. – в размер на пет години и осем месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим;
- на Васил В. – четири години и шест месеца отнемане от независимост при първичен общ режим.

Отделно от това подсъдимите Атанас Ч. и Стефан Г. са били приети за отговорни и за предаване и придобиване без съответно позволение на муниции за огнестрелни оръжия в огромно количество, за което с изключение на Атанас Червенков е наказан и Стефан Г. – на 1 година отнемане от независимост, като наложеното наказване на съображение член 66, ал.1 от Наказателен кодекс се отсрочва за период от 3 години.

Със същата присъда подсъдимите Веселин З., Атанас Ч., Симеон Г., Бисер Р. и Васил В. са наказани да заплатят солидарно на гражданския просител и частен обвинител А.Г. сумата от 50 000 лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди от закононарушението по член 116, алинея 1, т. 7, т. 9 във вр. с член 115 във вр. с член 18, алинея 1 вр. член 20 от Наказателен кодекс ведно със законната рента към тази сума, считана от 12.02.2014 година до окончателното й погашение.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР