Окръжният съд в Пазарджик постанови доживотна присъда на 30-годишният Юри

...
Окръжният съд в Пазарджик постанови доживотна присъда на 30-годишният Юри
Коментари Харесай

Доживотна присъда за убиеца-рецидивист, умъртвил човек с бра...

Окръжният съд в Пазарджик постанови доживотна присъда на 30-годишният Юри Ангелов. Той бе приет за виновен по 2 пункта – за това, че на 13.06.2021 година в с. Черногорово съзнателно е умъртвил С.А. (31) от същото село, който се е намирал в безпомощно положение, като му е нанесъл удари с секира в региона на главата.

Също и за това, че на 6 юни 2021 година в с. Мало Конаре е откраднал велосипед на стойност 104,50 лева от К.Н. а на 13.06.2021 година в с. Черногорово откраднал златни украшения, пари и мобилен телефон на обща стойност 1069,15 лева от С.А. По тези обвинявания му е наложено общо наказване – пожизнен затвор при специфичен режим на изтърпяване.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен период.

Припомняме, че рецидивистът с 14 присъди затрил с брадвата собствен прочут в Черногорово от ревнивост след спор за жена. Той нанесъл голям брой удари с брадвата по главата на жертвата си в маза на изоставена къща в Черногорово. После се килърът се укри и след това бе арестуван в Пловдив.

Установено е, че преди убийството Юри лишил велосипед от вуйна си в село Мало Конаре и с него се придвижил до Черногорово. След като направил кървавото действие Ангелов лишил и горепосочените движимости от убития. 

Убиецът има 14 предходни присъди като последната от тях е изтърпяна зад решетките през 2017 година - за кражба и незаконно разваляне на непознато имущество.

 

 

 

 

, че на 6 юни 2021 година в с. Мало Конаре е откраднал велосипед на стойност 104,50 лева от К.Н., а на 13.06.2021 година в с. Черногорово е откраднал златни украшения, пари и мобилен телефон на обща стойност 1069,15 лева от С.А., по-късно на същата дата в с. Черногорово съзнателно е умъртвил С.А., който се е намирал в безпомощно положение, като му е нанесъл удари с секира в региона на главата.

На мястото неотложно били изпратени екип от криминалисти, специалисти, проверяващ служител на реда, полицейски и младши-полицейски инспектори. При идване на мястото органите на реда разкрили в избено помещение на необитаема къща 31-годишен гражданин на селото. По натрупа проверяващите открили забележими следи от принуждение, като били открити удари в региона на главата. Паралелно с осъществяването на подробен оглед в наличието на правосъден доктор са подхванати всички нужни оперативни и процесуални дейности, като неотложно бил известен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

От местопроизшествието са конфискувани материални доказателства, биологични и дактилоскопни следи. Станало ясно, че причинител на тежкото закононарушение е 29-годишен гражданин на пазарджишкото село Братаница. След убийството той избягал от мястото на престъплението и се укрил. В резултат на подхванатото търсене и със съдействието на чиновници от бранш „ Специализирани полицейски сили “ при ОДМВР-Пловдив и 2-ро районно ръководство  той е арестуван в града под тепетата, гласи полицейският бюлетин от преди една година.

Обвиняемият и потърпевшият са се познавали. Мотивът за осъществяване на убийството е персонален, съгласно събраните доказателства. Извършителят е осъждан, като за последно е излязъл от пандиза през юни 2017 година, когато е изтърпял наказване „ отнемане от независимост “ за кражба и незаконно разваляне на непознато имущество.

По делото се правят дейни дейности по следствието. Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.  Наложено му е общо наказване – пожизнен затвор при специфичен режим на изтърпяване. Присъдата е неокончателна и предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен период.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР