Окръжният съд в Монтана потвърди постоянна мярка за задържане на

...
Окръжният съд в Монтана потвърди постоянна мярка за задържане на
Коментари Харесай

Рецидивист с 14 присъди е задържан с постоянна мярка за палеж в село в Монтанско

Окръжният съд в Монтана удостовери непрекъсната мярка за задържане на рецидивиста с 14 присъди К.А.А. (34г.) издадена от Районния съд в Лом, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

На 9 януари 2023 година К.А.А. запалил къщата на А.П.К. в село Крива бара, община Брусарци, като домът изгорен изцяло. К.А.А. бил наемател в тази къща и живеел в нея със фамилията си. Съдът в Лом издал непрекъсната мярка за задържане на подпалвача и го изпратил в пандиза във Враца, до момента в който приключи делото против него. Той обаче обжалвал пред Окръжния съд като декларирал, че не е запалил къщата съзнателно, а несъзнателно по несъобразителност и желае да е на независимост, с цел да се грижи за трите си деца.

След като се срещнали със събраните доказателства по делото и престъпното минало на К.А.А., който има влезнали в действие 14 неоправдателни присъди за разнообразни закононарушения, а сега има две неприключени наказателни производства за кражба и обезчестяване, магистратите в Монтана решили, че в случай че бъде освободен, то К.А.А. може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Поради това удостоверили решението на Районния съд в Лом и оставили рецидивиста в пандиза. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че през предходната година палежите в Монтанско са 27 при 13 през 2021 година. Най-често са запалвани коли, ниви със селскостопанска продукция и жилища. През 2022 година престъпността в Монтанско е намаляла с 15 % по отношение на 2021 година, само че палежите са се удвоили. От началото на 2023 година към този момент има три умишлени палежа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР