Окръжният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "Задържане под

...
Окръжният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста младия мъж, убил дядо си в кирковско село

Окръжният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "Задържане под стража " във връзка с 24-годишен кирковското село Могиляне за това, че на 16 ноември 2020 година съзнателно умъртвил мъж на 75 години от същото село, оповестиха от пресцентъра на съда. От там прецизират, че за това действие Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 10 до 20 години. Извършителят на убийството е внук на жертвата.

За да вземе мярката "задържане под стража ", съдът е приел, че от осъществените по делото процесуално-следствени дейности, събраните доказателства и показанията на очевидците, може да се направи обосновано съмнение, че 24-годишният е създател на закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност. Съществува и действителна заплаха той да се укрие или извърши ново закононарушение.

Съдът е приел за безпричинно настояването на служебния бранител на обвинения да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да отговори на въпроса страда ли той от психологично заболяване с претекста, че по досъдебното произвеждане към този момент има назначена тройно съдебно-психиатрична и психологична експертиза с въпроси, които припокриват поставения подобен по време на съвещанието.

Определението на Окръжен съд - Кърджали може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд - Пловдив в тридневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР