Окръжният съд в Добрич ще разгледа днес – 14 февруари,

...
Окръжният съд в Добрич ще разгледа днес – 14 февруари,
Коментари Харесай

Съдът в Добрич ще разгледа споразумение по делото срещу капитана на кораба "Вера СУ"



Окръжният съд в Добрич ще прегледа през днешния ден – 14 февруари, реализирано съглашение по делото против капитана на товарния транспортен съд " Вера СУ ", който заседна край местността Яйлата на 20 септември 2021 година.

Съдебното произвеждане е формирано по импортирано съглашение по досъдебно произвеждане на Националната следствена работа в София, водено против капитана на плавателния съд, прецизират от съда.
Корабът, плаващ под панамски влаг с деветчленен екипаж, заседна в скалите покрай каварненското село Камен бряг с товар от 3000 тона азотен тор.

След като при специфична интервенция карбамидът бе разтоварен, през нощта на 26 октомври корабът бе изтеглен от скалите и откаран в пристанище Варна.

Окръжният съд в Добрич постанови на 8 октомври двамата турски жители - капитанът на " Вера Су " Х.Е.(59 г.) и вторият асистент капитан К.А. (26 г.), който в нощта на случая е бил на вахта, да бъдат арестувани под стража. Тогава двамата бяха привлечени към наказателна отговорност по обвиняване, че са позволили корабът да заседне като са основали заплаха за живота на други хора и за доста разваляне на непознат парцел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР